Samsung începe producţia de chipset-uri Exynos 10 nm de generaţie a doua (LPP)

1.130 ori
<b>Samsung începe producţia de chipset-uri Exynos 10 nm de generaţie a doua (LPP)</b>Aflăm chiar acum la începutul lunii decembrie faptul că Samsung a început deja producția de chipset-uri Exynos ce folosesc noul proces de 10nm. Aceste procesoare vor ajunge cel mai probabil pe smartphone-urile Galaxy S9 și S9+

Am aflat cu câteva săptămâni în urmă că Samsung nu vrea să facă încă marea trecere la chipset-uri pe 7 nm, preferând unele cu arhitectură pe 10 nm de generaţie a doua. Ca atare TSMC ar avea un mic avantaj, ei plănuind trecerea la 7 nm mai rapid. Între timp aflăm şi că Samsung a pornit deja producţia de masă a noilor procesoare Exynos la întreprinderea pe care o vedeţi mai sus.

Noile chipset-uri Exynos sunt realizate pe baza procesului de producţie de 10 nm de generaţie a doua. E vorba despre Exynos 9810, care de altfel a fost anunţat recent şi ştim cam ce îi poate pielea... sau siliconul. Ar trebui să fie o alternativă pentru Qualcomm Snapdragon 845 de pe Galaxy S9. Apropo şi Snadpragon 845 va fi produs pe baza procesului similar 10 nm LPP (low power plus).

De vreme ce şi producţia lui Galaxy S9 ar urma să debuteze luna viitoare, realizarea în masă de componente pornită acum are sens. Procesul tehnologic 10LPP are avantajul de aduce un salt de performanţă cu până la 10%, plus o scădere cu 15% a consumului faţă de prima generaţie 10 nm LPE (Low Power Early). Samsung a inaugurat recent şi noua sa linie de producţie, S3, care se află în Hwaseong, Coreea şi va ajuta la creşterea capacităţii de realizare a chipset-urilor, inclusiv cele de 10 nm.

S3 este a treia linie mare de producţie de acest tip, după S1 în Giheung, Coreea şi S2 în Austin, Texas. Pe viitor se va trece şi la chipset-uri de7 nm cu tehnologie EUV (Extreme Ultra Violet), realizate tot la linia S3.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×