Scadere importanta a vanzarilor de telefoane in Europa de Vest

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.056 ori
<b>Scadere importanta a vanzarilor de telefoane in Europa de Vest</b>Vanzarile de telefoane mobile au scazut cu 16.4% in Europa de Vest, in comparatie cu performantele anului trecut, ne informeaza Pc World. Este prima scadere pe care o constata analistii de la agentia Gartner, in cei 7 ani de cand monitorizeaza industria...

Vanzarile de telefoane mobile au scazut cu 16.4% in Europa de Vest, in comparatie cu performantele anului trecut, ne informeaza Pc World. Este prima scadere pe care o constata analistii de la agentia Gartner, in cei 7 ani de cand monitorizeaza industria telefoniei mobile.

Scaderea poate fi pusa pe seama lipsei de produse atractive in primul trimestru al acestui an, dar si in ultimul trimestru al lui 2007. Operatorii ofera acum abonamente pe o perioada mai indelungata, permitand astfel clientilor sa faca upgrade-uri mai rare. Un alt motiv pentru dezinteresul publicului este si situatia economica la nivel global, in pragul recesiunii. Analistii se asteapta ca lucrurile sa se schimbe in vara lui 2008, cand vor fi lansate numeroase produse interesante.

La nivel global, vanzarile au crescut cu 13.7% in primul trimestru al lui 2008, fiind livrate aproximativ 294.3 milioane de unitati. Un rol important in aceasta crestere l-au jucat vanzarile din tarile in curs de dezvoltare. Nokia ramane cel mai mare producator de telefoane mobile, detinand o cota de piata de 39.1%, cu 1% mai putin decat la finalul lui 2007. Pe locul 2 se afla Samsung, cu un trimestru foarte bun, vanzand cu 10 milioane de unitati mai mult decat in primul trimestru al lui 2007 si cu o cota de piata de 14.4%.

Motorola
isi pastreaza cu greu locul 3 in top, cu un portofoliu deloc competitiv, iar compania pierde deja teren in America de Nord. Analistii afirma ca este foarte posibil ca atat LG, cat si Sony Ericsson sa intreaca Motorola pana la finalul anului. Intre timp, LG a avut vanzari record de 23.6 milioane de unitati, depasindu-i pe cei de la Sony Ericsson, care au pierdut locul 4 in favoarea producatorului telefoanelor Prada si Viewty.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×