Numerele nationale scurte pentru servicii cu caracter social, gata de a fi alocate

Autor:  | Publicat în:  ANRCTI 897 ori
<b>Numerele nationale scurte pentru servicii cu caracter social, gata de a fi alocate</b>ANRCTI va deschide spre alocare, incepand de astazi numerele nationale scurte pentru servicii armonizate cu caracter social, si anume 116000, 116111 si 116123. Primul va fi folosit pentru depistarea copiilor disparuti, in vreme ce al doilea va oferi...

ANRCTI va deschide spre alocare, incepand de astazi numerele nationale scurte pentru servicii armonizate cu caracter social, si anume 116000, 116111 si 116123.

Primul va fi folosit pentru depistarea copiilor disparuti, in vreme ce al doilea va oferi asistenta telefonica pentru copii, iar ultimul va oferi sprijin emotional. Apelurile efectuate la 116000 vor putea fi transferate politiei, pentru a facilita gasirea copiilor disparuti. 116111 va permite copiilor sa isi spuna toate problemele, intrand in contact cu institutiile care ii pot ajuta si rezolvandu-si situatiile. In cazul lui 116123, vor fi rezolvate depresiile, starile de suicid, iar utilizatorii vor fi ascultati si sprijiniti emotional.

Alocarea acestor numere se va face folosindu-se un punctaj obtinut dupa completarea grilei de evaluare a cererilor de acordare a licentei de utilizare a resurselor de numerotatie. Cele 5 criterii de selectie sunt: natura serviciului furnizat de solicitant, gradul de accesibilitate al acestui serviicu, experienta solicitantilor in acest domeniu, capacitatea de a implementa servicii armonizate cu caracter social si respectarea conditiilor de utilizare si activare a numerelor.

Crazy Days pe eMAG! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×