Scanner-ul de iris integrat pe Samsung Galaxy S8 este păcălit; iată cum o fotografie printată și o lentilă de contact sunt folosite pentru deblocarea telefonului

3.747 ori
<b>Scanner-ul de iris integrat pe Samsung Galaxy S8 este păcălit; iată cum o fotografie printată și o lentilă de contact sunt folosite pentru deblocarea telefonului</b>Cu toate că ideea de a securiza telefonul cu un sistem de scanare a irisului sună cea mai sigură soluție posibilă, în cazul lui Samsung Galaxy S8 lucrurile nu stau chiar așa. Am văzut deja că sistemul poate fi păcălit foarte ușor de o fotografie a

Una dintre funcțiile pe care Samsung o inaugura anul trecut pe phablet-ul Galaxy Note 7 era și scanner-ul de iris, dotare care ulterior a poposit și pe Galaxy S8 în această primăvară. La câteva zile de la anunțul oficial am văzut cum sistemul de scanare facial de pe S8 era păcălit foarte ușor de o fotografie a posesorului deschisă pe un alt telefon, iar astăzi vedem cum se poate trece și de autentificarea pe bază de iris într-un mod foarte ușor.

Cei de la CCC.de ne demonstrează acest lucru prin utilizarea unei fotografii printate și a unei lentile de contact. Cum scanner-ul de iris folosește lumina infraroșu, este necesară ca fotografia posesorului să fie realizată cu o cameră digitală folosind 'night mode'. Ulterior, după cum puteți vedea și în clipul de mai sus, fotografia este printată astfel încât mărimea irisului să fie similară cu cea din realitate a ochiului.

Mai apoi, o lentilă de contact este plasată pe acest iris printat pentru sistemul de scanare să recunoască ochiul din fotografie drept unul real. Imediat telefonul este deblocat și remarcăm că fotografia printată nu trebuie să fie de o calitate extraordinară pentru ca deblocarea să aibă loc și nici ca distanța să fie foarte mică față de smartphone.

Toate aceste teste scot la iveală faptul că tehnologiile biometrice de securitate sunt foarte vulnerabile atât pe mâna hackerilor, cât și pe mâna amatorilor care ne demonstrează în cazul de față cum putem primi acces pe un dispozitiv foarte foarte ușor. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×