Recunoaşterea facială a lui Samsung Galaxy S8 poate fi păcălită de o fotografie; Iată cum (Video)

2.661 ori
<b>Recunoaşterea facială a lui Samsung Galaxy S8 poate fi păcălită de o fotografie; Iată cum (Video)</b>Una dintre metodele de autentificare ce ne sunt puse la dispoziție pe noul smartphone Samsung Galaxy S8, este și scanner-ul facial adus la bord. Acesta pare a face o treabă foarte bună, deblocând device-ul aproape instantaneu din câte am văzut până

Samsung Galaxy S8 a fost anunţat miercuri la nivel internaţional şi joi în România, iar unul dintre punctele sale cheie e securitatea sporită. Primim scanner de amprente, scanner de iris, dar şi recunoaştere facială. Aceasta din urmă poate fi totuşi păcălită de o fotografie, după cum ne arată şi experimentul de mai jos.

Acesta nu este doar un caz izolat în care camera frontală a lui S8 confund[ o fotografie cu faţa posesorului telefonului, surse din Coreea confirmând această problemă. Korea Herald scrie că telefonul se deblochează şi cu faţa unei persoane care doarme, sau doar cu o fotografie. Un analist a declarat că funcţia aceasta e "doar pentru distracţie" deocamdată şi nu trebuie să o considerăm cu adevărat o măsură de securitate 100% bună.

Şi Samsung a recunoscut că această metodă nu se compară cu cea pe bază de amprentă şi ca atare nici nu va fi asociată unei plăți cu Samsung Pay de exemplu. Nu e prima oară când se încearcă o funcţionalitate de deblocare facială, ea apărând şi pe un model Nexus de acum 5 ani,  dar am fi crezut că de atunci au mai evoluat lucrurile, cu sau fără tutelajul Google.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×