Serviciu de stocare online de la Google, o realitate?

Autor:  | Publicat în:  Google 1.207 ori
<b>Serviciu de stocare online de la Google, o realitate?</b>Celebra publicatie Wall Street Journal tocmai a relansat un zvon destul de vechi: Google lucreaza la un serviciu Internet care va permite utilizatorilor de computere sa isi stocheze toate datele pe serverele companiei. Drept urmare, melodiile lor,...

Celebra publicatie Wall Street Journal tocmai a relansat un zvon destul de vechi: Google lucreaza la un serviciu Internet care va permite utilizatorilor de computere sa isi stocheze toate datele pe serverele companiei.

Drept urmare, melodiile lor, clipurile video sau documentele vor fi accesibile prin intermediul oricarui terminal care poate naviga pe Internet. Desi Google a refuzat sa comenteze acest zvon, Wall Street Journal a mentionat faptul ca noul serviciu se va numi GDrive sau MyStuff. Zvonurile in legatura cu GDrive dateaza deja de 2 ani, fiind alimentate de o prezentare a lui Eric Schmidt, CEO-ul Google, din cadrul unei conferinte a investitorilor in martie 2006.

Prin intermediul serviciului, PC-ul dumneavoastra va deveni mai degraba un cache, in vreme ce datele esentiale sunt stocate online. Un important atribut al unui asemenea serviciu este faptul ca datele stocate pe Internet pot fi tinute in mai buna siguranta decat pe hardul dumneavoastra. Conceptul de stocare online nu este unul nou, de vreme ce exista deja cateva companii care, pentru o taxa anuala sau lunara aloca utilizatorilor un numar de MB sau GB pentru ca acestia sa isi stocheze datele esentiale. Pana si Microsoft a pornit o astfel de initiativa, oferind clientilor sai o versiune test a serviciului, numita Windows Live SkyDrive, cu 1GB de spatiu de stocare gratuit.

Google spera sa se diferentieze de celelalte companii prin oferta sa, datorita unui metode simple de transfer a fisierelor si a integrarii noului serviciu in lista sa de aplicatii web based. Evident, gigantul motoarelor de cautare va avea lupte grele de dus din cauza copyrighturilor, disponibilitatii si intimitatii pe care le presupun continuturile personale ale utilizatorilor sai.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×