Microsoft extinde perioada în care anticipează că se va ajunge la 1 miliard de utilizatori Windows 10; Segmentul Mobile e de vină!

1.789 ori
<b>Microsoft extinde perioada în care anticipează că se va ajunge la 1 miliard de utilizatori Windows 10; Segmentul Mobile e de vină!</b>Grație unei declarații din partea lui Yusef Mehdi (șef marketing Windows), aflăm astăzi că termenul limită până la care sistemul de operare Windows ar ajunge la 1 miliard de utilizatori, nu mai este valabil. Așadar, perioada se extinde și se anticipează

Microsoft era pe cai mari anul trecut, odată cu lansarea lui Windows 10 şi estimă că va ajunge la 1 miliard de terminale ce vor rula Windows 10 până în 2018. Acum estimarea a fost schimbată, iar vina ar aparţine lui Windows 10 Mobile.

Prin intermediul unei declarații oficiale din partea lui Yusef Mehdi (șef marketing Windows) către publicația ZDnet, aflăm că termenul limită nu mai este valabil. La ora actuală există 350 de milioane de utilizatori pe lună pentru acest OS, iar satisfacţia clienţilor şi engagementul e la cote mari. Pentru anul 2017 oficialul se declară încântat despre creşterea utilizării, datorită lansărilor de noi terminale.

E de aşteptat că viteza de adoptare şi upgrade să scadă după 30 iulie, când dispare gratuitatea trecerii de la Windows 8 şi 7 la Win 10. Apoi Microsoft va taxa acest update cu 119 dolari. Dacă Microsoft reuşea ce şi-a propus şi anume să vândă 50 de milioane de modele Windows Phone după debutul lui Windows 10, e probabil că ar fi reuşit să atingă şi miliardul dorit.

Totuşi Windows Phone a decedat practic în ultimul an, dar nu a fost complet îngropat, rămânând în limbo şi standby prin lipsa de modele cu urmaşul sau Windows 10 Mobile lansate în ultima vreme. Prin picajul sub cota de piaţă de 1% practic acest segment devine irelevant şi afectează şi ambiţiile legate de Windows 10, care de altfel merge bine.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×