Serviciul 112 primeste un plus de finantare

Autor:  | Publicat în:  ANRCTI 924 ori
<b>Serviciul 112 primeste un plus de finantare</b>ANRCTI este gata sa asigure finantarea suplimentara a sistemului 112, de indata de Guvernul aproba un proiect de lege privitor la aceasta initiativa. Decizia vine in urma observatiilor Comisiei Europene in legatura cu functionarea serviciului 112. Anuntul...

ANRCTI este gata sa asigure finantarea suplimentara a sistemului 112, de indata de Guvernul aproba un proiect de lege privitor la aceasta initiativa. Decizia vine in urma observatiilor Comisiei Europene in legatura cu functionarea serviciului 112.

Anuntul in legatura cu finantarea 112 a fost facut in cadrul seminarului "112- iti salveaza viata", desfasurat in data de 6 februarie 2008. Se pare ca modalitatea actuala de finantare nu mai este viabila, in raport cu nevoile sistemului, care necesita acum si modificari, la indicatiile UE. Aceste modificari au ca scop localizarea apelantului, decisa printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului, emisa in 2006. Aceasta afirma ca furnizorii de servicii de telefonie trebuie sa puna la dispozitia Sistemului Unic pentru Apeluri de Urgenta informatii ale apelantului numarului 112.

Noul set de reguli ne aliniaza cu reglementarile europene, dar schimbarea infrastructurii si respectarea noilor prevederi vor mai dura. Va reamintim ca in 2007, statele fara sisteme de localizare a apelantului numarului unic de urgenta au fost sesizate de UE si s-a declansat procedura de infringement. Cele 5 tari sunt Italia, Lituania, Olanda, Portugalia si Slovacia. Putem doar sa speram intr-o imbunatatire a serviciului 112, mai ales acum ca s-au pus in joc si fonduri suplimentare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×