Sharp prezinta ecranele viitorului: display-uri flexibile, panouri IGZO LCD si OLED, super rezolutii!

1.822 ori
<b>Sharp prezinta ecranele viitorului: display-uri flexibile, panouri IGZO LCD si OLED, super rezolutii!</b>Sharp anuntase cu cateva luni in urma ca va face trecerea la o noua tehnologie a panourilor LCD si anume IGZO (indiu galiu zinc oxid), iar acum au aparut si primele ecrane bazate pe aceasta idee. Ele au fost prezentate oficial de catre compania asiatica...

Sharp anuntase cu cateva luni in urma ca va face trecerea la o noua tehnologie a panourilor LCD si anume IGZO (indiu galiu zinc oxid), iar acum au aparut si primele ecrane bazate pe aceasta idee. Ele au fost prezentate oficial de catre compania asiatica in cadrul evenimentului Society for Information Display din Boston.

Deocamdata Sharp se axeaza pe display-uri pentru telefoane si tablete, iar primele prototipuri includ LCD-uri, unul de 4.9 inch, cu rezolutie 720p si unul de 6.1 inch, cu rezolutie de 2560 x 1600, una pe care ar invidia-o si iPad 3, desi are Retina Display. In plus, Sharp a mai expus si panouri OLED, unul de 13.5 inch si super rezolutie QFHD.

Display-ul de 13.5 inch ofera o rezolutie de 3840 x 2160 pixeli si este bazat pe tehnologia White OLED cu filtre de culoare RGB, dupa o idee pe care am vazut-o pusa in aplicare si pe un nou HDTV LG. In imaginea de mai sus vedeti si un display flexibil de 3.4 inch, cu rezolutie de 540 x 960 pixeli. Sharp afirma ca aceste ecrane nu au doar avantajul rezolutiei ridicate, ci si al unui consum scazut de energie, margini mai mici si performanta crescuta. Vom vedea aceste panouri intrand in productie pana la finalul acestui an fiscal.

Sharp IGZO LCD

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×