"și se jura că nu fură..." - Samsung neagă măsluirea benchmark-urilor lui Galaxy S4

Autor:  | Publicat în:  Samsung 996 ori
<b>"și se jura că nu fură..." - Samsung neagă măsluirea benchmark-urilor lui Galaxy S4</b>Ieri am avut o știre foarte interesantă de la Anandtech, care au descoperit și investigat măsluirea benchmark-urilor realizate pe Galaxy S4, în varianta Exynos 5 Octa. Se pare că GPU-ul era setat să își crească performanța cu 11% odată ce...

Ieri am avut o știre foarte interesantă de la Anandtech, care au descoperit și investigat măsluirea benchmark-urilor realizate pe Galaxy S4, în varianta Exynos 5 Octa. Se pare că GPU-ul era setat să își crească performanța cu 11% odată ce pornea testul. Astăzi Samsung răspunde acuzațiilor.

Răspunsul companiei sud-coreene a fost ceva de genul că "acest chip va rula la viteză maximă, dar nu întotdeauna". în condiții standard, Galaxy S4 a fost creat astfel încât să ofere o frecvență maximă a GPU-ului de 533 MHz, dar și acesta este un mare DAR "frecventa maximă a GPU-ului este coborâtă la 480 MHz pentru anumite jocuri".

Motivul? Evitarea supraîncărcării, mai ales la o utilizare îndelungată. Frecvența acestui GPU variază și asta pentru a oferi o experiență optimă clienților, afirma Samsung, scopul nefiind păcălirea unui benchmark. Voi ce credeți? Artificiu de marketing sau o frecvență care alternează?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×