Nu doar Alexa și Google Assistant ascultă conversațiile utilizatorilor, ci și Siri potrivit unui raport nou

1.157 ori
<b>Nu doar Alexa și Google Assistant ascultă conversațiile utilizatorilor, ci și Siri potrivit unui raport nou</b>După ce în aprilie descopeream faptul că angajații Amazon România ascultă o parte din ce vorbim cu asistentul vocal Alexa, cu doar câteva zile în urmă aflam că și boxele Google Home înregistrează ce spunem chiar și atunci când

După ce în aprilie descopeream faptul că angajații Amazon România ascultă o parte din ce vorbim cu asistentul vocal Alexa, cu doar câteva zile în urmă aflam că și boxele Google Home înregistrează ce spunem chiar și atunci când nu rostim comanda vocală necesată, aceea fiind "Hey Google". Pentru ca trio-ul să fie complet, iată că și Siri apare pe această listă a asistenților ce ajung să-și asculte utilizatorii.

Informația vine din partea publicației The Guardian care a descoperim faptul că există o serie de angajați Apple ce analizează înregistrări ale conversațiilor purtate cu Siri pentru verificarea acurateții și pentru realizarea de îmbunătățiri. Nu aceasta este problema totuși, ci aceea că în ultimul timp angajații ar fi descoperit înregistrări ale unor conversații personale.

Aparent activarea lui Siri se poate face unori din greșeală și fără a rosti comanda dedicată "Hey Siri". Asistentul se poate activa prin rostirea unor cuvinte cu pronunție similară, ba chiar și de un zgomotul produs de un fermoar, sau atunci când un Apple Watch este purtat la încheietură și ridicat, având modul Speech activat.

Aflăm că au fost descoperite discuții personale între doctori și pacienți, discuții de afaceri, presupuse activități criminale și multe alte situații similare. Înregistrările sunt însoțite de locația utilizatorului, detalii despre contact și date ale aplicației. Apple susține că aceste înregistrări nu sunt asociate ID-ului Apple de utilizator și că sub 1% din activările zilnice Siri sunt verificate. De asemenea, exită reglementări de confidențialitate pentru angajații ce verifică aceste conversații. 

Ne aflăm iată într-o situație în care nu doar un singur asistent vocal, ci chiar 3 sunt acuzați de încălcare a intimității. Soluția ar fi îmbunătățirea procesului de detecție a comenzii vocale asociate asistentului, asta pentru a evita activările eronate. Cu siguranță nu au fost primele cazuri și vom mai aflam despre asemenea probleme pe viitor. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×