Google Home înregistrează ce spui chiar fără comanda "Hey Google"; Încă o breşă în intimitatea utilizatorului!

943 ori
<b>Google Home înregistrează ce spui chiar fără comanda "Hey Google"; Încă o breşă în intimitatea utilizatorului!</b>Mai ţineţi minte scandalul de acum câteva luni când am aflat că discuţii şi cuvinte rostite în privat la tine acasă erau înregistrate de boxele cu Amazon Alexa? Mai mult de atât, înregistrările ajungeau la angajaţii Amazon

Mai ţineţi minte scandalul de acum câteva luni când am aflat că discuţii şi cuvinte rostite în privat la tine acasă erau înregistrate de boxele cu Amazon Alexa? Mai mult de atât, înregistrările ajungeau la angajaţii Amazon care le ascultau pentru a putea face Alexa mai bună şi a ajuta să proceseze spusele oamenilor. Încălcarea de intimitate era serioasă, iar acum şi Google Home ar face acelaşi lucru.

Mai mult decât atât, un reportaj arată că Google Home ar înregistra secvenţe audio şi fără să spui comanda "Hey Google". Se pare că boxa ar înregistra audio şi atunci când nu îi ceri asta. Am auzit că au fost şi televizoare ale unor branduri mari care au fost prinse cu aceeaşi abordare şi s-a lăsat cu scandal, dar am crezut că au fost învăţate lecţii din acel incident.

Revenind la Google, ei se apără afirmând că boxa trebuie să fie mereu pregătită pentru a accepta comenzi şi asculta pentru a detecta când spui "Hey Google". Mai e şi teoria că înregistrează, dar nu păstrează înregistrările. Există acum o sursă, care aparent provine dintr-o companie ce a lucrat cu Google şi afirmă că acele înregistrări audio sunt trimise la companii care le tăguiesc şi procesează pentru a îmbunătăţi funcţionarea AI-ului.

Problema e că ele pot ajunge şi la urechi umane. Oamenii au o tendinţă să vorbească vrute şi nevrute atunci când cred că nu îi ascultă nimeni şi nu ar fi deloc dificil să asociezi spuse cu o persoană. Imaginaţi-vă că unele persoane vorbesc cu prieteni sau soţia despre un caz grav la tribunal, despre mersul unei companii care ar influenţa acţiuni de miliarde de dolari sau mai grav, unele persoane plănuiesc o crimă.

Google ar încerca să anonimizeze datele, dar spre exemplu compania media din Belgia, VRT a reuşit să potrivească utilizatori locali cu înregistrări. Google afirmă şi că doar 0.2% din toate clipurile audio înregistrate sunt transcrise. Am văzut secvenţe din filmele cele noi în care răufăcătorii care se pregătesc de un jaf deja evită să vorbească în camera cu televizorul smart.

Pe viitor Google Home ar putea ajunge un paria pentru aceste înregistrări, chit că unii încă mai au mentalitatea cu "eu nu am nimic de ascuns". Scandalul pornit de aici ar putea avea proporţii de Facebook - Cambridge Analytica.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×