Sistemul de operare Ubuntu Mobile a fost lansat

2.844 ori
<b>Sistemul de operare Ubuntu Mobile a fost lansat</b>Ubuntu tocmai a anuntat lansarea sistemului de operare Mobile Linux, un alt competitor open-source pentru piata MID-urilor (Mobile Internet Device). Ubuntu promite compatibilitate completa web 2.0 si AJAX, plus suport Flash si Java, impreuna cu playback...

Ubuntu tocmai a anuntat lansarea sistemului de operare Mobile Linux, un alt competitor open-source pentru piata MID-urilor (Mobile Internet Device).

Ubuntu promite compatibilitate completa web 2.0 si AJAX, plus suport Flash si Java, impreuna cu playback media, GPS si grafica 3D. Terminalele MID sunt creatia celor de la Intel, platformele ideale pentru chipsetul Silverthorne, iar Ubuntu intentioneaza sa aiba ca fruct al colaborarii lor cu Intel integrarea noului OS mobil. Se pare ca "cineva" a luat lectii de la Apple, de vreme ce interfata acestui sistem de operare foloseste gesturi si miscari similare cu cele de pe iPhone pentru browsing si navigare fara stylus.

Ubuntu va lasa sarcina dezvoltarii hardware-ului pe care sa opereze OS-ul sau in seama OEM-urilor si a ODM-urilor, dar ne imaginam ca terminalele MID care vor folosi Linux Mobile vor fi dotate cu touchscreenuri cu diagonala de 4 sau 7 inch. De asemenea, aceste smartphone-uri vor suporta conectivitate multipla wireless (WiFi, Bluetooth, 3G si WiMAX) si vor include GPS, de la 2 la 8GB de memorie flash, accelerare 3D OpenGL (Nvidia?), camera si tastatura optionala.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×