Sistemul European de navigatie prin satelit Galileo intra in functiune in 2012

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 2.148 ori
<b>Sistemul European de navigatie prin satelit Galileo intra in functiune in 2012</b>Sistemul european de navigatie prin satelit ce poarta numele de Galileo va fi operational din 2012, dupa ce Parlamentul European a votat in aceasta saptamana, raportul cu privire la acest proiect, ne informeaza Evenimentul Zilei. Sistemul a fost creat de...

Sistemul european de navigatie prin satelit ce poarta numele de Galileo va fi operational din 2012, dupa ce Parlamentul European a votat in aceasta saptamana, raportul cu privire la acest proiect, ne informeaza Evenimentul Zilei.

Sistemul a fost creat de catre Uniunea Europeana, impreuna cu Agentia Spatiala Europeana si va fi finalizat contra unei sume de 3.4 miliarde de euro. Avem de-a face cu o alternativa la sistemele GPS (americane) si rusesti (Globalnaia Navigaționnaia Sputnikovaia Sistema). Galileo va fi mult mai precis decat clasicul GPS si va reprezenta sistemul de navigare prin satelit specific Uniunii Europene, independent de restul tarilor.

Conform analistilor, acest satelit reprezinta un avantaj urias pentru UE, atat economic cat si militar. De mentionat este faptul ca Galileo este adresat mai degraba publicului de masa si mai putin fortelor armate, spre deosebire de GPS, folosit in special in scop militar de catre SUA. Centrele de comanda ale lui Galileo se vor afla la Munchen (Germania) si Fucino (Italia), iar sistemul navigational va fi compatibil cu cel american si rusesc.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×