Numere geografice scurte pentru servicii de interes general la nivel local

Autor:  | Publicat în:  ANRCTI 1.165 ori
<b>Numere geografice scurte pentru servicii de interes general la nivel local</b>ANRCTI va incepe din 12 mai 2008 alocarea de numere geografice scurte de telefonie pentru servicii de interes general, la nivel local. Acestea vor fi alocate furnizorilor de servicii de telefonie si vor fi formate din 7 cifre (prefix national "0" + numere...

ANRCTI va incepe din 12 mai 2008 alocarea de numere geografice scurte de telefonie pentru servicii de interes general, la nivel local. Acestea vor fi alocate furnizorilor de servicii de telefonie si vor fi formate din 7 cifre (prefix national "0" + numere geografice de 6 cifre.
Serviciile publice care vor putea fi accesibile cu ajutorul acestor numere se aplica la nivel judetean, fiind adresate comunitatilor locale (taxi, utilitati, deranjamente). In cazul Capitalei si al judetului Ilfov, numerele au forma 0319XXX, iar in cazul celorlalte judete numerele vor avea forma 03AB9XX (AB ia valori intre 30 si 69). Numerele vor fi alocate in blocuri de cate 10, iar posesorii licentelor de utilizare vor plati catre ANRCTI tariful de 350 RON anual (per bloc).

Categoria de numere scurte pentru servicii de interes general la nivel local a fost creata recent, prin modificarile planului de numerotatie aplicat de ANRCTI. Astfel, noile numere includ prefixul national si indicativul de arie geografica, adaugate acum la fostele numere de 3/4 cifre. In acest mod, au devenit disponibile aproximativ 8500 de numere din totalul de 10.000 in toate domeniile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×