Sistemul VoIP, vulnerabil la capitolul securitate

1.280 ori
<b>Sistemul VoIP, vulnerabil la capitolul securitate</b>Sistemele VoIP (Voice over Internet Protocol) sunt la fel de vulnerabile la atacurile hackerilor ca si PC-urile. Problema este, conform unei companii de securitate a telecomunicatiilor, faptul ca putini utilizatori considera ca pot fi spionati, sau...

Sistemele VoIP (Voice over Internet Protocol) sunt la fel de vulnerabile la atacurile hackerilor ca si PC-urile. Problema este, conform unei companii de securitate a telecomunicatiilor, faptul ca putini utilizatori considera ca pot fi spionati, sau inregistrati.

Compania canadiana VoIPshield Systems va lansa in curand un raport care prezinta peste 100 de probleme de securitate raspandite in retelele VoIP ale unor mari provideri de tip busines: Avaya, Cisco si Nortel. Hackerii care cunosc aceste slabiciuni pot declansa atacuri denial-of-service, furand datele clientilor, inregistrand conversatii si "spargand" conturile utilizatorilor. Reprezentantii companiilor vizate au acuzat VoIPshield ca nu le-a fost data o sansa de a rezolva problemele, inainte de a lansa acest raport, astfel incat publicul sa-l citeasca.

Conform celor de la Avaya, vulnerabilitatile sunt de nivel mediu catre mic si pot fi evitate complet, in unele cazuri, prin intermediul unei configurari adecvate din partea utilizatorului. Si Cisco a anuntat ca nu are destule informatii pentru a rezolva toate problemele si ca VoIPshield a actionat prea repede, dorind sa devina un o companie populara. Aceasta a replicat, afirmand ca este un caz tipic de "impuscati mesagerul care aduce vesti proaste".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×