Smartphone-urile ajută nevăzătorii, controlându-le direcția prin vibrații transmise de Încălțăminte

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.218 ori
<b>Smartphone-urile ajută nevăzătorii, controlându-le direcția prin vibrații transmise de Încălțăminte</b>Iată că inovațiile din domeniul smartphone-urilor nu se rezumă doar la cele mai noi procesoare sau cei mai tari senzori de cameră, ci și invenții cu adevărat utile. Este și cazul "pantofului haptic" Le Chai creat de către inginerul Anirudh...

Iată că inovațiile din domeniul smartphone-urilor nu se rezumă doar la cele mai noi procesoare sau cei mai tari senzori de cameră, ci și invenții cu adevărat utile. Este și cazul "pantofului haptic" Le Chai creat de către inginerul Anirudh Sharma, produs al Laboratoarelor HP.

Anirudh își imaginează o pereche de gadgeturi ascunse în pantofii unei persoane nevăzătoare, care e ghidată prin vibrații de încălțămintea sa. Un smartphone Android cu GPS controlat prin comandă vocală se afla la baza acestui sistem, iar smartphone-ul transmite informații la senzori și motoare din încălțăminte care vibrează astfel încât să ghideze persoană cu probleme de vedere. Astfel, dacă nevăzătorul se apropie de o intersecție, motorul va vibra cu intensitate crescută în stânga dacă e nevoie ca persoană să o ia în stânga sau în dreapta, dacă trebuie să se întoarcă în acea direcție.

Ideea a fost expusă în clipul video de mai jos și a fost creată în timpul unui workshop MIT Media Lab. Sharma vorbește despre ideea sa în cadrul unei intrunuri TEDx, rezultatul fiind acest clip, iar ideea este foarte interesantă, mai ales că ar putea schimba modul în care interacționează persoanele nevăzătoare cu lumea din jur.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×