Mozilla Își lansează sistemul de operare Boot to Gecko la Începutul lui 2013

Autor:  | Publicat în:  Mozilla Firefox 822 ori
<b>Mozilla Își lansează sistemul de operare Boot to Gecko la Începutul lui 2013</b>în cazul în care nu știați, webOS, sistemul de operare al celor de la Palm a avut interfața creată în HTML și JavaScript, deci practic putem considera UI-ul un soi de pagină web amplificată. Asta a servit drept inspirație pentru Mozilla,...

în cazul în care nu știați, webOS, sistemul de operare al celor de la Palm a avut interfața creată în HTML și JavaScript, deci practic putem considera UI-ul un soi de pagină web amplificată. Asta a servit drept inspirație pentru Mozilla, creatorii Firefox, care acum se pregătesc să lanseze propriul OS: Boot to Gecko.

Gecko este numele dat motorului de randare al companiei și spre deosebire de Palm și WebOS, Mozilla vrea să ofere platforma sa în regim open source dezvoltatorilor și operatorilor. Scopul aici este realizarea unei soluții care să rivalizeze cu Android, iar deocamdată avem o interfață destul de rudimentară, după cum se vede și în video-ul hands on de mai jos. Site-ul brazilian ZTop afirmă că Boot to Gecko și terminalele asociate vor sosi pe piață la începutul lui 2013, sursa citată fiind CEO-ul Mozilla Gary Kovacs, care a făcut anunțul în Sao Paulo.

Nu se știe încă producătorul hardware cooptat în această inițiativă și nici operatorii implicați, dar de vreme ce Telefonica sprijină proiectul e clar că se vor implica și în vânzarea terminalelor. Dovada ca o astfel de inițiativă poate reuși este platforma Bada OS de la Samsung, de asemenea bazată pe Linux. Problema e că nu există chiar atât de multe modele Bada încât să se facă remarcat acest OS și nici Samsung nu se grăbește să lanseze următorul telefon de acest gen... și vorbim aici de o companie enormă. Ce va face Mozilla fără un astfel de partener uriaș?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×