Smartphone-urile, tot mai populare in Romania

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.471 ori
<b>Smartphone-urile, tot mai populare in Romania</b>Aflam recent via Twitter, de la Manafu ca smartphone-urile au capatat o importanta foarte mare in Romania, cota lor de piata ajungand la aproximativ 10% din totalul telefoanelor anul trecut. Daca pana acum utilizatorii de smartphone-uri erau oamenii de...

Aflam recent via Twitter, de la Manafu ca smartphone-urile au capatat o importanta foarte mare in Romania, cota lor de piata ajungand la aproximativ 10% din totalul telefoanelor anul trecut. Daca pana acum utilizatorii de smartphone-uri erau oamenii de afaceri, iata ca preturile accesibile si functiile de social networking si multimedia au atras si alte segmente de consumatori.

Posesorul de smartphone din 2010 doreste in primul rand sa aiba mereu acces la Internet de mare viteza, dupa cum ne informeaza Business Magazin aici. In plus, utilizatorii moderni de smartphone-uri folosesc numeroase aplicatii, isi verifica e-mailul, chatuiesc si acceseaza si aplicatii de tip office. Cresterea popularitatii acestui tip de terminale a fost determinata si de gama variata de sisteme de operare disponibile, de la Windows Mobile, la iPhone OS, BlackBerry OS, Android sau Maemo.

Statisticile internationale arata si mai bine, in segmentul smartphone-uri, vanzarile lor putandu-le depasi pe cele de PC-uri in 2011. Este interesant de mentionat ca, in vreme ce vanzarile totale de telefoane sunt in scadere, terminalele superdotate continua sa se vanda bine, in special datorita popularitatii lui iPhone si Android.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×