Sony CLIÉ PEG-NR70 e o revoluție din 2003, un PDA pe steroizi ce stârnește nostalgie (Video)

Autor:  | Publicat în:  Sony 1.218 ori
<b>Sony CLIÉ PEG-NR70 e o revoluție din 2003, un PDA pe steroizi ce stârnește nostalgie (Video)</b>De fiecare dată când privim către trecutul unei companii aflate pe marginea prăpastiei și găsim un terminal arătos sau puternic, ne întrebăm ce anume a mers greșit la un moment dat. Spre exemplu Sony, care e pe cale să își piardă secțiunea...

De fiecare dată când privim către trecutul unei companii aflate pe marginea prăpastiei și găsim un terminal arătos sau puternic, ne întrebăm ce anume a mers greșit la un moment dat. Spre exemplu Sony, care e pe cale să își piardă secțiunea Mobile avea în 2003 un excelent device numit CLIÉ PEG-NR70.

El a fost scos din arhive de către nostalgicii de la Pocketnow, care ne prezintă acest PDA pe steroizi. El primea suport nativ pentru MP3-uri, ceea ce era mare lucru la acea vreme. Gadgetul sosea cu o carcasă din aluminiu și avea un design arătos, pe bază de clapeta. Handsetul aducea și o tastatură QWERTY ușor înghesuită, dar totuși comodă la scris.

Sony CLIÉ PEG-NR70 e o revoluție din 2003, un PDA pe steroizi ce stârnește nostalgie (Video)

în plus, CLIÉ PEG-NR70 sosea și cu stylus, iar ecranul său se putea roti, transformând acest PDA într-un soi de mic șevalet pentru a vă juca cu stylusul în aplicații Paint. Ecranul touch răspundea și la input cu unghia, nu doar degetul. Sony a inclus chiar și o rotiță laterală pentru utilizarea cu o singură mână și navigarea prin meniuri. Software-ul venea de la Palm, iar terminalul nu avea conexiune WiFi, ci se conecta la Internet cu un dock special.

Procesorul lui CLIÉ PEG-NR70 era unul single core de 66 MHz, iar terminalul aducea și un magazin de aplicații Palm, printre care și unele dedicate portului infraroșu de la vârful PDA-ului. în ciuda limitărilor sale, acest model avea de partea sa farmecul designului și multifuncționalități. Din păcate acest gadget Sony a devenit rapid învechit și a rămas undeva în umbra timpului... Ce a mers greșit în intervalul dintre CLIE și Xperia?

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×