Conectorul Apple Lightning hackuit, ușurează debuggingul pentru jailbreak-uri viitoare

Autor:  | Publicat în:  Apple 618 ori
<b>Conectorul Apple Lightning hackuit, ușurează debuggingul pentru jailbreak-uri viitoare</b>Comunitatea jailbreak și hack iOS a primit o veste importanta în weekendul care s-a încheiat și anume că portul Apple Lightning a fost în sfârșit hackuit. Securitatea sa a fost compromisă de către hackeri pricepuți, după cum anunța pe...

Comunitatea jailbreak și hack iOS a primit o veste importanta în weekendul care s-a încheiat și anume că portul Apple Lightning a fost în sfârșit hackuit. Securitatea sa a fost compromisă de către hackeri pricepuți, după cum anunța pe Twitter Stefan Esser.

Acesta este un hacker german, cunoscut în comunitate drept i0n1c și el făcea o trimitere către un blog francez, în care întreg procesul era detaliat. Avem și un clip mai jos în care ni se prezintă o sumedenie de mecanisme și fire interonectate cu simplul scop de a sparge protecția portului Lightning. Ce înseamnă acest lucru pentru jailbreakeri?

Ei bine, hackerii vor avea acum acces la debugging serial kernel, așa cum aveau și pe terminalele iOS cu conectori pe 30 de pini. Evident, asta nu înseamnă jailbreak instant, ci doar o ușurare a procesului de debugging pe kernel, datoria accesului serial. Se lucrează mai ușor și cu exploit-urile la nivel de iBoot. Până acum jailbreakerii foloseau metode alternative third party pentru a adapta procesul de la conectoarele cu 30 de pini.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×