Sony Ericsson si Motorola impart UIQ in jumatate!

Autor:  | Publicat în:  Software 1.113 ori
<b>Sony Ericsson si Motorola impart UIQ in jumatate!</b>UIQ, Sony Ericsson si Motorola au organizat o conferinta de presa astazi, in cadrul careia au anuntat noua lor strategie, aceea de a deveni o platforma deschisa. Ce inseamna acest lucru? Se pare ca acum oricine poate detine o particica din UIQ, in...

UIQ, Sony Ericsson si Motorola au organizat o conferinta de presa astazi, in cadrul careia au anuntat noua lor strategie, aceea de a deveni o platforma deschisa.

Ce inseamna acest lucru? Se pare ca acum oricine poate detine o particica din UIQ, in conditiile in care Sony Ericsson a impartit actiunile companiei 50/50 cu Motorola. Prin aceasta metoda cei 2 mari producatori se asigura ca marile companii care doresc sa creeze terminale bazate pe platforma UIQ nu se vor "speria" de faptul ca viitorul sistemelor de operare se afla in mainile unui singur gigant hardware si software.

Au existat relativ putine produse non-Nokia bazate pe platforma S60, in special cele noi, dovada faptului ca marii producatori refuza sa foloseasca un sistem de operare al marelui lor rival. UIQ, pe de alta parte, a fost cumparat de catre Sony Ericsson in luna februarie a acestui an, fiind implementat apoi pe Motorola Z8 si urmand ca numeroase alte terminale ale companiei sa beneficieze de platforma in 2008. Se pare ca noua versiune de UIQ va include un editor de clipuri video si imagini, iar interfata sa va fi extrem de customizabila. Miscarea de marketing a celor de la Motorola si Sony Ericsson ii poate determina si pe cei de la Nokia sa isi deschida platforma S60, pentru a reusi sa ramana in topul clasamentului producatorilor de telefoane mobile.

Cata vreme colaborarea dintre cei 2 producatori functioneaza bine vom vedea numeroase schimbari (in bine) ale interfatei si terminalelor lansate de catre companiile care jongleaza cu UIQ.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×