Sony Xperia XZ Premium versus Samsung Galaxy S8 într-o bătălie foto: Galaxy S8 are dynamic range mai bun, Xperia XZ prinde mai multe detalii

3.578 ori
<b>Sony Xperia XZ Premium versus Samsung Galaxy S8 într-o bătălie foto: Galaxy S8 are dynamic range mai bun, Xperia XZ prinde mai multe detalii</b>Youtuber-ul SuperSAF TV ne prezintă astăzi un test comparativ între Samsung Galaxy S8 și Sony Xperia XZ Premium, test ce pune la încercare camerele foto de pe aceste două handset-uri. De menționat că niciunul de aici nu dispune de cameră duală

Suntem în iunie, luna în care Sony Xperia XZ Premium ajunge în sfârşit în magazine, pentru a ne dezvălui potenţialul capturii sale video de 960 FPS. Au apărut deja analizele şi testele acestui telefon, inclusiv o comparaţie foto cu Galaxy S8 pe care o vedem mai jos. Ea provine de la YouTuber-ul SuperSaf.

Sony Xperia XZ Premium vs Samsung Galaxy S8

Totul începe cu un test de camera frontală şi remarc că avem microfoane destul de puternice pe ambele terminale, poate cu puţin prea mult bas pe Galaxy S8. Acelaşi S8 surprinde o culoare mai apropiată de realitate a pielii vlogger-ului la selfie. La testul de stabilizare video cu camera selfie Xperia XZ Premium e clar câştigător, în vreme ce la filmarea cu camera principală bătălia e foarte strânsă.

Sony Xperia XZ Premium vs Samsung Galaxy S8

În continuare Galaxy S8 stă mai bine la viteza de focalizare şi vă recomand să aruncaţi o privire la minutul 2 pentru a vedea şi acea captură specială 960 FPS a lui Sony Xperia XZ Premium. Şi pentru cine vrea detalii tehnice se duelează aici o cameră de 19 megapixeli cu deschidere F/2.0 pe telefonul Sony cu una de 12 MP cu deschidere F/1.7. Camerele frontale sunt de 13 MP (F/2.0) pe telefonul Sony şi 8 MP (F/1.7) pe cel Samsung.

Sony Xperia XZ Premium vs Samsung Galaxy S8

Trecând la fotografii, la captura macro am remarcat o claritate excelentă şi detalii foarte bune, doar că Galaxy S8 prinde un dynamic range mai bun. La captura landscape la exterior Sony obţine mai multe detalii, datorita rezoluţiei mai ridicate si asta se vede la cropping. La acea captură cu nori, S8 are dynamic range clar mai bun şi vedem detalii ale acelor nori, care sunt mai estompaţi pe Xperia XZ Premium. Aportul deschiderii mai bune de pe S8 aş zice.

Sony Xperia XZ Premium vs Samsung Galaxy S8

La testul low light avem un câştigător clar, Galaxy S8, doar că avem culori mai realiste pe Xperia XZ Premium. In schimb vedem mai clar detaliile in conditii nocturne cu modelul Samsung. Când vine vorba de claritate şi culori, bătălia e strânsă, dar atunci când discutăm despre dynamic range, focalizare si captura low light, Galaxy S8 triumfa. La detalii e un pic mai bun Xperia şi la stabilizare are un pic de superioritate.

Cu toate acestea trăgând linie Galaxy S8 pare să aibă mai multe plusuri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×