Sony Xperia Z5 Premium a găsit rețeta câștigătoare pentru camera sa, iar cei 23 de megapixeli lucrează în sfârșit perfect!

449 ori
<b>Sony Xperia Z5 Premium a găsit rețeta câștigătoare pentru camera sa, iar cei 23 de megapixeli lucrează în sfârșit perfect!</b>În spatele lui Sony Xperia Z5 Premium se află o cameră de 23 de megapixeli, cu senzor de 1/2.3 inch şi autofocus hibrid de 0.03 secunde, dar şi zoom digital 8X. Camera frontală este de 5 MP, iar revenind la cea principală, ea nu are stabilizare optică..

În spatele lui Sony Xperia Z5 Premium se află o cameră de 23 de megapixeli, cu senzor de 1/2.3 inch şi autofocus hibrid de 0.03 secunde, dar şi zoom digital 8X. Camera frontală este de 5 MP, iar revenind la cea principală, ea nu are stabilizare optică, ci sistemul digital Steadyshot de la Sony, care compensează mişcarea telefonului şi utilizatorului cu ajustări din software și o face excelent!

Camera lui Sony Xperia Z5 Premium

Aplicaţia Camera oferă o captură rapidă, focalizare rapidă şi se deschide destul de repede. De la unboxing până la review, aplicaţia a primit o actualizare, care îi schimbă total meniurile. Acum trecem cu swipe între lista de aplicaţii asociate camerei, captura foto, video şi Auto. Ca de obicei primim foarte multe opţiuni, mai ales în modul Manual.

Putem descărca multe aplicaţii pentru cameră, dar şi avem multe preinstalate, de la cele de Sticker, captură cu camera frontală şi principală simultan şi funcţii augmented reality. Am realizat o galerie foto pe timp de zi, în condiţii însorite şi am avut parte de prim planuri foarte arătoase. Culorile sunt realiste, focalizarea e excelentă şi apreciem textura acelor jucării din parc.

Sony Xperia Z5 Premium, mostra foto

Capturile landscape arată bine şi nu se pierde vreun detaliu, iar la prim plan fundalul se blurează şi scoate în evidenţă excelent ceea ce capturăm în mod principal. Din păcate selfie-urile nu prea m-au impresionat, fie că e vorba de textura pielii, claritatea imaginii sau a fundalului. Nu avem nici o captură blurată în 200 de fotografii, ceea ce ne pune pe acelaşi plan cu un iPhone sau un Galaxy S6.

Şi fiindcă tot am menţionat rivali, claritatea cadrelor e la nivel de LG G4 şi Samsung Galaxy S6 Edge fără probleme, depăşind modelele iPhone 6S că detalii. În condiţii low light, blitzul a fost foarte bun, dar fără ele lucrurile nu au stat la fel de bine. A existat o nuanţă albăstrie de jur împrejurul fotografiilor de noapte, de care am scăpat doar activând modul Scenă nocturn şi asta doar la rezoluţii mici.

Pe timp de noapte suntem clar sub recent testatele Huawei Mate 8 sau Nexus 6P de exemplu. Am remarcat şi că această cameră de 23 MP nu face faţă bine luminilor stradale, după cum se vede în galeria din Timişoara şi când vine vorba de unele neoane, nici nu se mai disting simbolurile luminoase de pe ele. Suntem şi sub LG G4 la captură de noapte, dar pe timp de zi Z5 Premium e acolo sus cu campionii din 2015.

Filmarea se realizează în format MP4, la rezoluţie Full HD (30 sau 60 FPS) sau 4K. Am avut clipuri cam tremurate, puţin arse în prima fază, dar apoi claritatea a fost OK. Steady Shot chiar îşi face treaba bine şi am fost plăcut impresionat de testul de stabilizare. Nu avem refocalizare în timpul filmării, ceea ce e bine, culorile sunt realiste şi singură obiecţie ar fi soarele care prinde marginile imaginilor şi le arde.

Pe timp de noapte captura video a fost foarte slabă, cu imagini gălbui sau albăstrui. Aş zice că ziua filmăm mai bine decât LG G4 şi multe flagship-uri de anul trecut, dar noaptea nu intrăm nici în liga lui ZenFone Laser

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×