Sony Xperia Z5, cameră bună la orice în afară de prim planuri şi captură low light

619 ori
<b>Sony Xperia Z5, cameră bună la orice în afară de prim planuri şi captură low light</b>Sony Xperia Z5 are în mare aceeaşi cameră ca şi Xperia Z5 Premium, un senzor de 23 de megapixeli, ce măsoară 1/2.3 inch şi vine cu focalizare în 0.03 secunde şi zoom digital de până la 8X. Primim şi blitz LED, G Lens şi deschidere F/2.0

Sony Xperia Z5 are în mare aceeaşi cameră ca şi Xperia Z5 Premium, un senzor de 23 de megapixeli, ce măsoară 1/2.3 inch şi vine cu focalizare în 0.03 secunde şi zoom digital de până la 8X. Primim şi blitz LED, G Lens şi deschidere F/2.0, dar şi buton fizic dedicat pentru cameră. Selfie-urile se realizează cu o cameră de 5 MP.

Camera lui Sony Xperia Z5

Interfaţa, odată ce terminalul a primit actualizările aferente e bazată pe swipe-uri, pentru a face trecerea între diferite moduri de funcţionare. Avem zona cu aplicaţii, precum Sticker, 4K, augmented reality şi altele, dar şi zona Superior Auto şi cea Manual, cu secţiuni că balans de alb şi expunere, dar în mod bizar nu avem şi Shutter Speed.

Setarile camerei lui Sony Xperia Z5

Putem fotografia la 23 MP în 4:3 sau 20 MP în 16:9, iar cele mai interesante opţiuni, inclusiv Scene se declanşează doar la 8 MP. Interfaţa e destul de intuitivă, iar în ce priveşte experienţa de utilizare a camerei, avem la dispoziţie aici o captură lentă, focalizare rapidă şi zoom fluid. Galeria foto cu acest terminal a fost realizată într-o zi însorită de martie, iar cadrele arată cam ca la Xperia Z5 Premium.

E foarte greu să focalizăm la prim planuri, am remarcat, dar am apreciat reproducerea culorilor. Iluminarea e excelentă şi umbrele arată foarte bine, iar calitatea aş spune că e peste cea a lui Samsung Galaxy S7 şi modelele iPhone, prin prisma rezoluţiei mai ridicate şi a detaliilor în plus surprinse, lucruri de fineţe. Şi la zoom in se păstrează o calitate destul de bună.

Avem acele monumente din piatră care au arătat excelent fotografiate de aproape, la capitolul textura, dar am remarcat şi că HDR-ul e prea albicios. Selfie-ul e cam neclar şi are o nuanţă bizară, pe care nu prea am apreciat-o. Atunci când am reuşit în cele din urmă să focalizăm, captura în prim plan a fost destul de bună. Cameră s-a descurcat foarte bine cu clădirile iluminate direct de soare, dar şi cu posterele, fiind capabilă să surprinde excelent imagini şi text.

Panorama din păcate a avut o rezoluţie dezamăgitoare, iar trecând la captura low light, parcă blitzul albeşte totul din jur prea mult. Ca şi la Xperia Z5 Premium şi aici apare acel "filtru" nedorit albastru peste imagine, mai ales spre margini. Culorile arată totuşi OK, dar va trebui să ne bazăm exclusiv pe blitz, pentru că atunci când fotografiem fără totul este grainy.

De aproape şi cu blitzul activat, capturile sunt excelente. Şi halourile luminilor stradale au ieşit destul de OK. O revelaţie a fost atunci când am folosit Night Scene şi am scăpat de nuanţa albăstruie la captura low light, din fericire, dar în acele condiţii trebuie să ţinem telefonul cât mai nemişcat posibil. În mare când tragem linie la captura foto, aş spune că la capitolul culori suntem peste Huawei Mate 8, iar detalii peste iPhone-uri şi Galaxy S7 Edge.

Claritatea e perfectă, minus prim planuri şi captura low light. Pe partea de video, am filmat în format MP4, Full HD la 30 sau 60 FPS, cu expunere OK şi claritate bună. Culorile arată realist, dar stabilizarea e slabă, mai ales la filmarea 4K. În general captura video a fost cam slab stabilizată şi tremurată, dar din nou a arătat destul de bine.

Sunt totuşi ceva probleme cu vântul, când vine vorba de captură audio odată cu cea video. Nu avem probleme cu focalizarea, iar filmarea 60 FPS are un look cinematic plăcut. Camera s-a descurcat bine şi cu obiectele în mişcare, precum autobuze sau persoane. Pe timp de noapte apar aceleaşi probleme că la capitolul foto, adică stratul albăstriu şi ceva grain.

Aş spune că Xperia Z5 filmează OK, bine chiar şi asta chiar şi fără stabilizare. În mare ar fi cam 10% sub iPhone-uri şi modelele Samsung cele noi, pe zona video.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×