Steve Kondik, fondatorul Cyanogen discută într-un interviu despre viitorul şi trecutul lui Android, e foarte încântat de noile procesoare

958 ori
<b>Steve Kondik, fondatorul Cyanogen discută într-un interviu despre viitorul şi trecutul lui Android, e foarte încântat de noile procesoare</b>Pasionaţii de custom ROM-uri Android au auzit cu siguranţă de Steve Kondik, omul din spatele lui Cyanogen. Aventura sa a &icirc;nceput cu modelul T-Mobile G1, iar acum a ajuns la Cyanogen OS, pe măsură ce se depărtează tot mai mult de Android cel...

Pasionaţii de custom ROM-uri Android au auzit cu siguranţă de Steve Kondik, omul din spatele lui Cyanogen. Aventura sa a început cu modelul T-Mobile G1, iar acum a ajuns la Cyanogen OS, pe măsură ce se depărtează tot mai mult de Android cel stock. Kondik a avut câteva declaraţii foarte interesante de făcut într-un interviu recent cu Android Central.

Aflăm că T-Mobile G1 nu era foarte deschis şi uşor de hackuit, dar Google lăsase o portiţă deschisă în cod de la care a pornit tot curentul de modare şi rootare. Apoi a fost găsit un alt exploit pe Motorola Droid, care îi permite lui Steve să treacă uşor de securitate, pur şi simplu dând "paste" unei linii de cod la locul potrivit.

Iată-ne în ziua de azi, cu fondatorul Cyanogen mândru că Google a preluat tot mai multe elemente de la faimosul custom ROM şi le-a integrat în Android cel stock. Spre exemplu swipe pentru a închide notificările vine de la CyanogenMod, ca şi funcţia Do Not Disturb şi multe altele. S-a ajuns ca pe Marshmallow să includă "toate funcţiile" lui CM, conform dezvoltatorului.

Steve a promis şi că viitorul an ne va aduce terminale flagship cu Cyanogen OS, nu doar modele midrange şi low end. În plus, el se declară foarte încântat de noua generaţie de procesoare ce vor sosi anul viitor. Snapdragon 820 ar putea fi chipsetul la care face referire în special şi Kondik a adus în discuţie şi interesanta tehnologie Zeroth de la Qualcomm.

Zeroth este un mecanism de simulare a proceselor cognitive, adică a neuronilor. Acest sistem are rolul de a anticipa acţiunile utilizatorilor, iar dezvoltatorul se aşteaptă ca pe viitor programatorii să realizeze algoritmi fantastici care să profite de această funcţionalitate. Un alt rol va fi de a aduce o cantitate uriaşă de date din cloud la îndemână utilizatorului, chiar înainte ca acesta să aibă nevoie de ele.

Viitorul sună fascinant şi vă invit să citiţi tot interviul aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×