Ştiaţi Că: Ericsson R380 poate fi privit fără îndoială ca primul smartphone din lume?

2.708 ori
<b>Ştiaţi Că: Ericsson R380 poate fi privit fără îndoială ca primul smartphone din lume?</b>Deşi există voci ce afirmă că Nokia N95 ar fi fost cu adevărat primul smartphone &icirc;n adevăratul sens al cuv&acirc;ntului, alţii atribuie acest rol unui Communicator. Ei bine, ambele opinii sunt eronate, pentru că de fapt Ericsson R380 poate...

Deşi există voci ce afirmă că Nokia N95 ar fi fost cu adevărat primul smartphone în adevăratul sens al cuvântului, alţii atribuie acest rol unui Communicator. Ei bine, ambele opinii sunt eronate, pentru că de fapt Ericsson R380 poate fi privit ca primul smartphone din lume.

Avantajul priorităţii este de partea sa, el fiind lansat de Ericsson Mobile Communications în anul 2000. El combina funcţiile unui telefon mobil, cu cele ale unui PDA. El este primul telefon promovat pe piaţă şi în presă ca un "smartphone", o denumire popularizată de acest model. O altă premieră e faptul că acest model a fost primul ce avea Symbian OS la bord.

Ericsson R380

La prima vedere observăm un Ericsson standard, dar odată înlăturată porţiunea cu butoane numerice, descopeream un ecran de mari dimensiuni, monocrom şi rezistiv. Antena uriaşă era păstrată de modelele din seria T. Terminalul se remarca şi prin emiţătorul său infraroşu şi prin stylusul pe care îl foloseam pentru a interacţiona cu meniurile complexe din Symbian.

Ericsson R380

Aveam o agendă inclusă aici, un număr mare de setări şi puteam trimite şi primi mailuri. Serviciile WAP erau şi ele disponibile şi faptul că ne puteam conecta la Internet era fantastic în anul 2000. Opţiunile de productivitate erau variate şi includeau şi un calendar, remindere To Do şi culmea primeam şi o tastatură virtuală touch destul de generoasă şi uşor de apăsat cu stylusul.

Iată un candidat pe care am apreciat să îl avem la secţiunea RetroReview cu siguranţă!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×