știați că: prima cartela SIM a fost produsă În Germania În 1991, acum avem micro-SIM și În curând nano-SIM

3.217 ori
<b>știați că: prima cartela SIM a fost produsă În Germania În 1991, acum avem micro-SIM și În curând nano-SIM</b>Am revenit în 2012 cu rubrica "știați Că", deoarece se pare că vă place să aflați aspecte necunoscute până acum din istoria telefoniei mobile. Astăzi ne ocupăm de trecutul cartelei SIM, care a fost produsă pentru prima oară în M&uuml;nchen,...

Am revenit în 2012 cu rubrica "știați Că", deoarece se pare că vă place să aflați aspecte necunoscute până acum din istoria telefoniei mobile. Astăzi ne ocupăm de trecutul cartelei SIM, care a fost produsă pentru prima oară în München, Germania de către compania Giesecke & Devrient în 1991. Aceasta a produs cartelele pentru operatorul finlandez Radiolinja.

Giesecke & Devrient a vândut primele 300 de cartele SIM celor de la Elisa/Radiolinja. Luând tehnologia SIM în detaliu, vă informez că pentru a folosi un telefon mobil GSM aveți nevoie de un microchip numit Subscriber Identity Mobile sau SIM. Cartela SIM are aproximativ mărimea unor timbre poștale mici și se afla de obicei sub baterie, dar acest trend de design nu mai este respectat de producătorii de telefoane mobile. Există și telefoane dual SIM evident, dar am auzit și de handseturi asiatice cu 3 sau chiar 4 SIM-uri.

Popularitatea dual SIM-urilor a explodat în special în țări în tranziție, ca India sau Indonezia, iar anul trecut de exemplu, în trimestrul 3 Nokia a livrat 18 milioane de telefoane dual SIM low end. Ei bine, acum prin modele ca iPhone 4S, Nokia Lumia 800 sau Nokia N9 s-a popularizat formatul micro SIM, iar în 2012 se vor lansa și primele nano-SIM-uri. Cândva înainte de lansarea lui iPhone 4S s-a discutat despre fabricarea unui iPhone fără cartelă SIM, care să acceseze cu o tehnologie specifică Apple rețelele... să fie acesta viitorul, unul fără SIM?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×