Ştiaţi că: Apple nu e prima companie care a avut un produs numit "iPhone"; Primul model apărea în 1998 şi apoi şi Cisco a avut unul in 2006

1.566 ori
<b>Ştiaţi că: Apple nu e prima companie care a avut un produs numit "iPhone"; Primul model apărea în 1998 şi apoi şi Cisco a avut unul in 2006</b>Denumirea iPhone stă pe buzele fanilor Apple încă din 2007, anul de grație în care compania din Cupertino își lansa primul smartphone pe piață. Un lucru nu tocmai știut de către public este acela că denumirea iPhone a mai fost utilizată anterior de către

Denumirea de "iPhone" nu a apărut odată cu primul telefon Apple, aşa cum aţi putea crede şi dacă Apple a avut probleme cu trademark-ul pentru "iFone" în Mexic, ei bine nici numele oficial nu a debutat fără dispute. Aflăm că primul device numit iPhone a apărut în 1998 şi era un telefon fix cu Internet şi touchscreen.

Produsul venea de la compania din California cunoscută ca InfoGear şi aveam de-a face cu un telefon desktop, cu un ecran alb-negru touch rezistiv, cu rezoluţie de 640 x 480 pixeli, plus stylus inclus. Acel model avea şi o tastatură QWERTY glisantă, acces la web şi mail, dar şi 2 MB RAM. El costa puţin sub 500 de dolari, dar avea asociat şi un cost lunar de 9.95 dolari pentru servicii Internet.

După o a doua generaţie lansată în 1999, InfoGear nu a mai produs modele iPhone, iar compania ajungea în proprietatea Cisco la începutul anilor 2000. Ei preluau drepturile pentru numele de produs şi lansau un telefon VoIP numit Linksys iPhone chiar în 2006, cu un an înainte ca Apple să îşi lanseze propriul iPhone. Evident, Cisco a dat Apple în judecată imediat pentru trademark, dar disputa a fost rezolvată relativ rapid.

Interesant e că Apple şi Cisco au căzut de acord că ambele să folosească acest brand, desi Cisco nu a mai lansat vreun gadget de acest tip de atunci. Şansele sunt aproape de zero să mai vedem vreodată un produs numit iPhone şi care să nu fie produs de Apple... La urma urmei ei au cel mai de succes device cu acest nume.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×