Ştiaţi că? Primele telefoane Motorola DynaTAC se încărcau în 10 ore şi ofereau doar 30 de minute de convorbiri

Autor:  | Publicat în:  Stiati ca 924 ori
<b>Ştiaţi că? Primele telefoane Motorola DynaTAC se încărcau în 10 ore şi ofereau doar 30 de minute de convorbiri</b>Motorola este compania care a inventat telefonul mobil, lucru binecunoscut, dar nu s-a oprit aici, realiz&acirc;nd o &icirc;ntreagă serie derivată din primul model. După prototipul DynaTAC din 1973 a urmat seria DynaTAC, disponibilă comercial...

Motorola este compania care a inventat telefonul mobil, lucru binecunoscut, dar nu s-a oprit aici, realizând o întreagă serie derivată din primul model. După prototipul DynaTAC din 1973 a urmat seria DynaTAC, disponibilă comercial între 1984 şi 1994. Ei bine, azi în rubrica "Ştiaţi Că", aflaţi cum stăteau acele modele cu bateria.

Un model reper în cadrul acestei game a fost DynaTAC 8000X, care a început să fie vândut în anii 1983-1984. O încărcare completă a bateriei sale dura 10 ore şi el oferea doar 30 de minute de convorbiri. Preţul său era de 3.995 dolari în 1984, adică echivalentul a 10.000 de dolari în ziua de azi, suficient pentru a cumpăra o maşină bună.

Acest telefon oferea 8 ore de funcţionare în standby şi venea cu un ecran LED. El măsura în jur de 44 mm în grosime şi cântărea 784 de grame şi avea 9 butoane numerice, plus alte câteva legate de funcţiile sale de bază. Marele avantaj e ca era mult mai usor decat acele telefoane „portabile” de cateva kilograme din automobile. Telefoanele au evoluat enorm de atunci, astfel că am ajuns că Galaxy S6 Edge+ să se încarce în doar o oră şi 5 minute şi să ofere în jur de 20 de ore de convorbiri.

Oare cum vor arăta aceste durate peste 30 de ani?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×