Ştiaţi că? Primele telefoane Motorola DynaTAC se încărcau în 10 ore şi ofereau doar 30 de minute de convorbiri

Autor:  | Publicat în:  Stiati ca 963 ori
<b>Ştiaţi că? Primele telefoane Motorola DynaTAC se încărcau în 10 ore şi ofereau doar 30 de minute de convorbiri</b>Motorola este compania care a inventat telefonul mobil, lucru binecunoscut, dar nu s-a oprit aici, realiz&acirc;nd o &icirc;ntreagă serie derivată din primul model. După prototipul DynaTAC din 1973 a urmat seria DynaTAC, disponibilă comercial...

Motorola este compania care a inventat telefonul mobil, lucru binecunoscut, dar nu s-a oprit aici, realizând o întreagă serie derivată din primul model. După prototipul DynaTAC din 1973 a urmat seria DynaTAC, disponibilă comercial între 1984 şi 1994. Ei bine, azi în rubrica "Ştiaţi Că", aflaţi cum stăteau acele modele cu bateria.

Un model reper în cadrul acestei game a fost DynaTAC 8000X, care a început să fie vândut în anii 1983-1984. O încărcare completă a bateriei sale dura 10 ore şi el oferea doar 30 de minute de convorbiri. Preţul său era de 3.995 dolari în 1984, adică echivalentul a 10.000 de dolari în ziua de azi, suficient pentru a cumpăra o maşină bună.

Acest telefon oferea 8 ore de funcţionare în standby şi venea cu un ecran LED. El măsura în jur de 44 mm în grosime şi cântărea 784 de grame şi avea 9 butoane numerice, plus alte câteva legate de funcţiile sale de bază. Marele avantaj e ca era mult mai usor decat acele telefoane „portabile” de cateva kilograme din automobile. Telefoanele au evoluat enorm de atunci, astfel că am ajuns că Galaxy S6 Edge+ să se încarce în doar o oră şi 5 minute şi să ofere în jur de 20 de ore de convorbiri.

Oare cum vor arăta aceste durate peste 30 de ani?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×