Orange România investigată pentru "abuz de poziţie dominantă" pe piaţa plăţilor prin mesaje scurte; Consiliul Concurenţei intră pe fir!

Autor:  | Publicat în:  Orange 748 ori
<b>Orange România investigată pentru "abuz de poziţie dominantă" pe piaţa plăţilor prin mesaje scurte; Consiliul Concurenţei intră pe fir!</b>Consiliul Concurenţei a anunţat declanşarea unei investigaţii cu privire la "abuzul de poziţie dominantă" al operatorului Orange Rom&acirc;nia. Investigaţia a fost deschisă din cauza unui posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange...

Consiliul Concurenţei a anunţat declanşarea unei investigaţii cu privire la "abuzul de poziţie dominantă" al operatorului Orange România. Investigaţia a fost deschisă din cauza unui posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange în cadrul relaţiei cu companiile din domeniul plăţilor prin mesaje scurte.

E implicată şi piaţa mesajelor scurte publicitare, prin intermediul telefonului mobil. Consiliul a realizat inspecţii neanunţate la sediul Orange România, dar şi la sediile agregatorilor de plăţi prin SMS, pentru a obţine probele necesare. Au fost ridicate documente în timpul inspecţiilor şi ele sunt analizate acum de autoritatea mai sus menţionată.

Reţineţi că nu a fost dat vreun verdict sau vreo categorisire pentru practicile Orange, ci totul e în faza de investigaţie. Deşi nu avem detalii, tratament discriminatoriu ar însemna că unele companii din piaţa plăţilor prin mesaje scurte aveau tarif preferenţial şi altele erau suprataxate. Dacă se va dovedi reală teoria, atunci se va lăsa cu amenzi destul de mari.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×