Veniturile din reclamele Google vor creşte cu doar 9% în acest an, conform estimărilor cercetătorilor eMarketer

692 ori
<b>Veniturile din reclamele Google vor creşte cu doar 9% în acest an, conform estimărilor cercetătorilor eMarketer</b>Potrivit unui studiu de piață realizat de către cei de la eMarketer, se pare că în acest an veniturile Google obținute din reclame vor crește cu un procent de doar 9%. Astfel, asistăm pentru prima dată în care veniturile înregistrează o creștere de doar

Google obţine veniturile sale principale din reclamele integrate în motorul de căutare, dar aceste venituri şi-au încetinit semnificativ creşterea în ultimii ani. Azi aflăm că pentru 2016 vom vedea o creştere cu doar 9%, de la analiştii de la eMarketer.

Ar fi prima oară în istoria companiei când creşterea de la un an la altul va fi cu un procent cu o singură cifra şi nu două. În anul curent marele G ar ajunge la 57.80 de miliarde de dolari în venituri din reclame, iar saltul cu 9% e clar mai mic decât cel de 15% de anul trecut. În ciuda acestei involuţii, Google va rămâne o forţă dominantă în zona de venituri din reclame digitale.

Astfel, gigantul american va avea o cotă de 30.9% din piaţa de reclame digitale la nivel global, cel puţin în acest an. Pe locul 2 se afla Facebook, iar Google sta mai bine când vine vorba de cota de piaţă la capitolul venituri din reclame integrate în căutare, cu 55.2% cotă. De remarcat şi creşterea continuă a ponderii veniturilor din reclamele afişate pe mobil, ce va ajunge la 59% din totalul veniturilor din reclame pentru Google.

Până în 2018, procentul va fi de 72%, se pare. Şi YouTube reprezintă o contribuţie importantă la banii aduşi de reclame, serviciul video reprezentând 8.9% din totalul net de venituri, un salt spectaculos faţă de 0.08% anul trecut. Ceva imi spune ca si Facebook sta bine la acest capitol.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×