Sun isi ia ramas bun de la Java pentru mobile

Autor:  | Publicat în:  Software 988 ori
<b>Sun isi ia ramas bun de la Java pentru mobile</b>Succesul Java se bazeaza pe impactul sau asupra telefoanelor mobile, dar un membru al echipei Sun Microsystems a dezvaluit recent ca in curand vom vedea un inlocuitor pentru celebrul soft. Java Standard Edition a fost creat special pentru computere...

Succesul Java se bazeaza pe impactul sau asupra telefoanelor mobile, dar un membru al echipei Sun Microsystems a dezvaluit recent ca in curand vom vedea un inlocuitor pentru celebrul soft.

Java Standard Edition a fost creat special pentru computere desktop, dar aceasta versiune va fi transpusa tot mai mult in cadrul lui Java Micro Edition, varianta pentru terminale mobile. Aceasta migratie a feature-urilor variantei desktop catre handseturi se datoreaza cresterii puterii de calcul a telefoanelor mobile, care evolueaza constant la acest capitol.Primul exemplu al acestui trend este JavaFX Mobile, soft obtinut prin achizitionarea lui SavaJe si pe care Sun spera ca-l va populariza in randul producatorilor de terminale mobile.

JavaFx Mobile include aproape tot pachetul Java SE, desi ii lipsesc cateva parti esentiale cum ar fi CORBA (Common Object Request Broker Architecture), care are rolul de a permite unui soft sa functioneze impreuna cu alte programe in cadrul unei retele. Migratia catre Java SE nu se petrece peste noapte... Rich Green, vice presedintele executiv Sun a afirmat ca smartphone-urile care folosesc versiuni "lite" de Java vor ramane pe piata pentru cel putin inca un deceniu. Aceasta migratie catre Java SE ar putea rezolva o problema presanta a lui Java ME: fragmentarea. Astfel, desi Sun promitea ca softurile sale ruleaza pe orice terminal, au existat de-a lungul timpului numeroase probleme de compatibilitate in cazul lui Java ME, care ar putea fi rezolvate cu siguranta prin intermediul feature-urilor si portabilitatii ridicate a versiunii SE.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×