Symbian apartine acum complet de Nokia

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.457 ori
<b>Symbian apartine acum complet de Nokia</b>Ziua de ieri a fost una importanta pentru Nokia, nu doar prin prisma debutului lui N97 sau a noii versiuni Nokia Maps, ci si datorita anuntarii oficiale a incheierii achizitiei companiei Symbian Limited. Incepand de ieri, Nokia detine peste 99.99% din...

Ziua de ieri a fost una importanta pentru Nokia, nu doar prin prisma debutului lui N97 sau a noii versiuni Nokia Maps, ci si datorita anuntarii oficiale a incheierii achizitiei companiei Symbian Limited.

Incepand de ieri, Nokia detine peste 99.99% din Symbian Limited, dupa ce a cumparat partea detinuta de cei de la Samsung, Sony Ericsson si restul companiilor ce faceau parte din actionariat. Completarea achizitiei inseamna ca se va da in curand unda verde pentru lansarea Fundatiei Symbian. Astfel, primele handseturi dotate cu platforma Symbian open source au fost deja anuntate pentru 2010.

Printre companiile care se vor ocupa de dezvoltarea acestei platforme se numara AT&T, Samsung, LG, Motorola, NTT DoCoMo si Vodafone, plus multe altele. Aceste nume mari spera probabil ca sistemul de operare rezultat sa rivalizeze cu Android, sau chiar sa-l depaseasca, avand in vedere numeroasele sale defecte, specifice unei prime versiuni a platformei.

Sursa: Unwirereview.com

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×