Symbian Belle, toate-s vechi și nouă toate

Autor:  | Publicat în:  Symbian 2.108 ori
<b>Symbian Belle, toate-s vechi și nouă toate</b>Vorba lui Eminescu în "Glossa" - toate-s vechi și nouă toate se aplică perfect lui Symbian, care nu a avut parte de îmbunătățiri fundamentale în ultima vreme, pe măsură ce Nokia își continuă colapsul. Astfel, nici Symbian Belle nu poate fi...

Vorba lui Eminescu în "Glossa" - toate-s vechi și nouă toate se aplică perfect lui Symbian, care nu a avut parte de îmbunătățiri fundamentale în ultima vreme, pe măsură ce Nokia își continuă colapsul. Astfel, nici Symbian Belle nu poate fi considerat un upgrade major, în ciuda modificarilor de design pe care le-a suferit.

Detalii ne oferă cei de la nokiablog.ro, care au publicat și câteva capturi de ecran din cea mai nouă versiune de Symbian, Belle. Meniul Home se va baza acum pe 6 ecrane de start, între care veți naviga printr-un gest swipe. Aveți la dispoziție și widgeturi de dimensiuni diferite, o evoluție față de cele în dimensiuni fixe de până acum. Printre widgeturile de mari dimensiuni se numără și cel pentru e-mail, care poate ocupa și jumătate de ecran.

O noutate importanta în Belle este bara de notificări, inspirată de la Android, care are un sistem de atât de atractiv de notificări, încât a servit drept inspirație până și pentru iOS 5. în cazul noului Symbian, bara ne permite acces rapid la funcții precum activare/dezactivare Bluetooth, WiFi, Internet Mobil sau schimbarea profilului de utilizare. Tot în zona de notificări putem vedea apelurile ratate, mailurile și mesajele primite.

Symbian Belle, toate-s vechi și nouă toate

Browserul arată la fel și obține la fel de multe puncte în testele disponibile online ca și varianta din Symbian Anna, deci nu s-a schimbat mare lucru în afară de adăugarea unei bare de opțiuni în partea inferioară a ecranului. în ce privește meniul principal, modificările sunt minore și includ dispariția folderului Aplicații, astfel că softurile instalate vor putea fi accesate direct din meniul principal.

Așteptați-vă la o lansare în toamna a lui Symbian Belle, sau în cel mai rău caz la o întârziere, care îl va arunca pe piață la finalul acestui an sau poate chiar în 2012.

Symbian Belle, toate-s vechi și nouă toate

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×