Tabletele ne stau În calea interacțiunii cu... PC-ul, consolele, chiar și persoanele (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 1.359 ori
<b>Tabletele ne stau În calea interacțiunii cu... PC-ul, consolele, chiar și persoanele (Editorial)</b>Imaginea de mai jos face cât o mie de cuvinte, sau chiar mai mult, deoarece suntem intrați cu totul în epoca post PC și asta îi doare tare pe cei de la Microsoft. Avem acest articol aici, în care aflăm de la analiști că Windows 8 trage în jos...

Imaginea de mai jos face cât o mie de cuvinte, sau chiar mai mult, deoarece suntem intrați cu totul în epoca post PC și asta îi doare tare pe cei de la Microsoft. Avem acest articol aici, în care aflăm de la analiști că Windows 8 trage în jos segmentul de PC-uri, dar chiar și dacă era un hit, tabletele l-ar fi îngropat în mod inevitabil.

și recunosc că tableta este cu adevărat un gadget al distracției și al distragerii în același timp. De care ori nu mi-a fost distrasă privirea de la PC de o notificare de pe iPad sau smartphone. De câte ori nu ne uităm la un film, vedem un actor și îl căutam imediat pe IMDB pe smartphone sau tableta, apoi mai găsim un film care ne place, intrăm în zona de comentarii, postăm un comentariu și a trecut mai mult timp decât filmul pe care îl priveam.

Sau vedem un meci la TV și stăm pe Twitter pentru a urmări comentariile amuzante. știe Microsoft ce face cu Xbox Smartglass și cu ideea de second screen, pe care a prins-o și Sony cam târziu, cu câteva aplicații asociate Playstation-ului. Mai toți utilizatorii de PC/consola/laptop au lângă ei un telefon sau o tabletă care îi distrage de la gadgetul principal. Adăugăm în ecuație un preț mai bun pentru tableta, jocuri atractive de la Gameloft și vom spune: "de ce să mai pornesc PC-ul, dacă îmi verific mailul aici, conectez o tastatură dacă e nevoie și îmi rezolv toate treburile de pe tableta?".

Evident asta în situația ideală în care ne-am adaptat deja la acest device. și nu suntem departe deloc. Dacă vreți o comparație, am scris de curiozitate un articol pe iPad Mini și în comparație cu unul scris pe PC, timpul este de 3-4 ori mai mare. E rău? Putea fi și mai rău, iar cu câteva modificări, eventual o tastatură accesoriu și o evoluție a softurilor de tip Office, timpul diferența se va amortiza.

Probabil că nici nu are rost să vă amintesc că suntem în secolul vitezei, mereu pe fugă și mereu călătorind spre "ceva", iar tableta e clar mai comodă și mai ușoară decât un laptop. și smartphone-urile cu ecran de 5 inch au început să ne deservească bine pentru playback video și jocuri. Am PlayStation Vita din februarie 2012 și zace aruncat undeva prin cameră cu praful gros de un deget pe el.

Astăzi am ales să joc Dungeon Hunter 4 pe iPad Mini, față de FIFA 2013 pe PS3. Da, trăim într-o astfel de lume, în care avem acces la "prea multă tehnologie, dacă pot spune așa". Ne-am creat o mică bază, un desktop pe care credeam că putem face orice, sau unii dintre noi aveau concepția (pe care o am și eu): PC pentru muncă, consola pentru distracție. Toate calculele noastre au fost distruse de smartphone-uri și tablete...

Ele fac PC-ul și consola redundante și aici apare o mică problemă. Să presupunem că muncești 8-10 ore pe zi la PC. Să presupunem că vrei să te relaxezi... Ei bine, orice vei face (mers la iarbă verde, plimbat, mers la film, shopping, mers la concert, zăcut în pat) se va solda cu priviri de minute bune la smartphone și tableta....PENTRU CĂ NU TE POȚI ABȚINE.

Nu mai suntem la al doilea ecran, suntem cam la al cincilea ecran. Hai să vă explic: televizorul principal, cel Full HD eventual Smart, apoi televizorul vechi ținut în bucătărie/altă cameră, PC-ul desktop/laptop, smartphone și tableta. și de aici trăiască ADHD-ul, căci tare greu îmi vine să cred că te poți concentra cu 5 ecrane care se bat să îți atragă privirea.

Se pare că multitasking-ul la nivel software nu ne mai ajunge și acum folosim un multitasking hardware, cu multiple device-uri... Unii spun că e bine, alții că e rău, iar după părerea mea socializarea pe Twitter sau Facebook ne va atrage privirile pe terminalele mobile în 80% din cazuri. Ce este de făcut? în primul rând să eliminăm redundanța... Spre exemplu nu pleci de la PC unde aveai Twitterul deschis și apoi stai pe Twitter pe tableta la doar câteva minute după... followerii tăi pot aștepta!

și stați să vedeți când se va da liber la jocurile cross platform și începi Call of Duty 12 pe PC și îl continui pe tableta... și apoi consola. Noroc că sunt companiile de jocuri hrăparețe și nu vom vedea așa ceva prea curând. în final vă las cu o întrebare: ce e de făcut cu această invazie de ecrane, pe care le folosești zilnic în mod inevitabil... și mă duc să vă aștept răspunsul la articol citindu-l din pat, de pe iPad... cu retweet pe smartphone :p

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×