Tarife mai mici pentru serviciile roaming Începând cu 1 iulie 2013

Autor:  | Publicat în:  ANCOM 649 ori
<b>Tarife mai mici pentru serviciile roaming Începând cu 1 iulie 2013</b>începând cu data de 1 iulie 2013, operatorii locali care oferă servicii de roaming vor trebui să scadă prețurile/tarifele acestora. Uniunea Europeană impune această modificare în privința tarifelor maxime aplicate, pentru că operatorii din...

începând cu data de 1 iulie 2013, operatorii locali care oferă servicii de roaming vor trebui să scadă prețurile/tarifele acestora. Uniunea Europeană impune această modificare în privința tarifelor maxime aplicate, pentru că operatorii din toată uniunea să ajungă la prețuri rezonabile și similare.

Astfel, dacă doriți să efectuați un apel în roaming, nu vi se va percepe un tarif mai mare de 0.24 euro/minut (fără TVTA), iar dacă primiți un apel nu veți plăti mai mult de 7 eurocenți (fără TVA). Pentru trimiterea unui SMS veți plăti 8 eurocenți, evident fără TVA iar pentru serviciile de date veți avea un tarif de 0.45 euro per MB (TVA exclus).

Aplicarea noilor tarife se face gratuit și automat pentru utilizatorii ce au activat serviciul roaming și utilizează planuri tarifare de bază. Cele listate mai sus sunt tarife maxime și reprezintă plafonul pe care operatorii trebuie să îl respecte, dar ei pot cobora prețurile, bănuiesc. Există și opțiunea că utilizatorul care călătorește în afara granițelor UE să fie avertizat atunci când depășește un prag prestabilit, de 50 de euro de exemplu, sau un alt prag ales în prealabil.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×