Valoarea Google o depășește pe cea Apple astăzi cu aproape 10 miliarde de dolari

Autor:  | Publicat în:  Financiare 804 ori
<b>Valoarea Google o depășește pe cea Apple astăzi cu aproape 10 miliarde de dolari</b>S-a vorbit mult în ultimul an despre valoarea companiei Apple, considerată cea mai valoroasa din lume si având ca rival doar pe ExxonMobil. Ei bine astăzi aflam în mod surprinzător că Google a depășit Apple. &nbsp; E vorba despre valoarea...

S-a vorbit mult în ultimul an despre valoarea companiei Apple, considerată cea mai valoroasa din lume si având ca rival doar pe ExxonMobil. Ei bine astăzi aflam în mod surprinzător că Google a depășit Apple.

E vorba despre valoarea companiei ca întreprindere, sau mai bine zis de valoarea firmei dacă aceasta ar fi evaluată înainte de o vânzare. Lucrăm cu cifre teoretice aici, deoarece practic Apple are 145 de miliarde de dolari cash, iar Google 45 de miliarde. Dacă închidem ochii la acesti bani cash și analizam valoarea teoretică menționată anterior, atunci Google are o valoare pe piața de 241 de miliarde, iar Apple 233 de miliarde.

Informația vine de la Wall Street Journal, deci este cât se poate de sigură. în ce privește capitalul de piață, Apple valorează cu 100 de miliarde de dolari mai mult decât Google, deci nu vă imaginați că producătorul de iPhone-uri sta rău. Aceasta comparație nu are neapărat rolul de a pune Apple într-o lumină proastă, cât de a arăta cât de departe a ajuns Google în ultimii 10 ani, în vreme ce Apple are în spate o istorie mult mai bogată și plină de suișuri și coborâșuri.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×