Tehnologia "Liquid lens" și display-uri din sticlă invizibilă prezentate de Nippon Glass la CEATEC 2012 (Video)

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.111 ori
<b>Tehnologia "Liquid lens" și display-uri din sticlă invizibilă prezentate de Nippon Glass la CEATEC 2012 (Video)</b>Viitorul vine din Japonia, știm cu toții asta și cele mai noi tehnologii provin din țara de baștină a celor de la Sony. De aceea suntem cu privirile ațintite asupra showurilor precum CEATEC, care are loc în aceste zile în Japonia și care a...

Viitorul vine din Japonia, știm cu toții asta și cele mai noi tehnologii provin din țara de baștină a celor de la Sony. De aceea suntem cu privirile ațintite asupra showurilor precum CEATEC, care are loc în aceste zile în Japonia și care a inclus și un stand al celor de la Nippon Electric Glass.

Aceștia au prezentat tehnologia liquid lens, aflată în curs de dezvoltare și "sticla invizibilă" pentru display-uri, disponibilă deja pe câteva terminale. Aceasta din urmă scapă de problema glare-ului, dar și de faptul că ecranele non glare nu au culori vii, combinând câte puțin de la fiecare pentru o imagine foarte vie și nici o problemă cu glare-ul. Aparent se folosesc deja panouri de acest gen pe aparate foto deocamdată și pe viitor și pe telefoane și tablete.

Ideea este ca ecranul să reflecte cât mai puțină lumină și în acest moment "sticlă invizibilă" este folosită în galeriile de artă și drept protecție pentru senzorii camerelor foto. Imaginați-vă o tabletă sau un telefon cu care nu veți mai avea niciodată probleme în plină bătaie a soarelui de luna iulie. Sună bine, nu-i așa? în ce privește Liquind Lens, această tehnologie implica utilizarea unui câmp electric cu energie scăzută pentru a controla orientarea moleculelor de cristal și a schimba focalizarea oferită de o lentilă.

Trebuie ca lentila să fie integrată pe telefoane și webcamuri și să ofere o focalizare mai bună decât cea actuală. Mai jos aveți și două demo-uri pentru noile tehnologii.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×