Tehnologie bazata pe magneti pentru telefoanele Nokia

1.252 ori
<b>Tehnologie bazata pe magneti pentru telefoanele Nokia</b>Fanii Apple care au cumparat un laptop produs de companie in ultimii 2 ani recunosc probabil aportul tehnologiei MagSafe, care permite utilizatorilor sa scoata terminalul de la incarcat, daca se aplica destula forta. Ei bine se pare ca si Nokia doreste sa...

Fanii Apple care au cumparat un laptop produs de companie in ultimii 2 ani recunosc probabil aportul tehnologiei MagSafe, care permite utilizatorilor sa scoata terminalul de la incarcat, daca se aplica destula forta. Ei bine se pare ca si Nokia doreste sa foloseasca aceasta tehnologie, in cazul telefoanelor sale.

Dupa cum puteti observa in imaginea de mai sus (preluata din patentul Nokia), sistemul implica utilizarea unor magneti plasati pe jackurile cablurilor de incarcare, dar si pe conectorul telefonului. De vreme ce portul incarcatorului va fi polarizat opus fata de cel al headsetului (la fel fiind si cablurile respective), nu veti mai confunda pentru a mia oara portul de incarcare cu cel destinat castilor.

Patentul mentioneaza si ca aceasta tehnologia va impiedica depunerea prafului in respectivele porturi. De cate ori ati introdus jackul headsetului dumneavoastra in portul de incarcare si viceversa? Problema vine din compatibilitatea aparenta a jackului de 2.5mm (audio) cu portul de incarcare standard la telefoanele Nokia. In afara de a folosi tehnologia bazata pe magneti, patentata de gigantul finlandez, o alta solutie ar fi utilizarea unui singur jack mini/micro USB, pentru incarcare, transfer date si headset.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×