Telefoanele cu servicii certificate Google vor avea un logo special pe cutie de acum încolo, cel "Play Protect"

1.266 ori
<b>Telefoanele cu servicii certificate Google vor avea un logo special pe cutie de acum încolo, cel "Play Protect"</b>De multă vreme auzim detalii despre dorința Google de a marca cumva smartphone-urile certificare pentru serviciile Google, pas ce este făcut astăzi odată cu anunțul ce vine din partea marelui G. Aflăm că de acum înainte pe ambalajele terminalelor

Android şi Play Store au avut mereu o problemă de imagine, cauzată de piraterie, hacking şi aplicaţii maliţioase. Există multe terminale care rulează Android într-un mod mai mult sau mai puţin licenţiat, mai ales în China, în cazul companiilor mici şi foarte mici producătoare de telefoane. Pentru a asigura o garanţie a calităţii, Google a decis să includă un logo special "Play Protect" pe cutiile producătorilor hardware parteneri.

Aceasta emblemă înseamnă că respectivul telefon vine cu serviciile Google certificate şi cu Google Play Store şi Play Services integrate oficial. Toate aceste servicii au rolul de a garanta o oarecare siguranţă în softurile şi soluţiile folosite pe Android. Intră în acţiune aici şi Google Play Protect, o nouă tehnologie pusă la treabă de Google in 2017, care foloseşte machine learning pentru a depista malware-ul deghizat în aplicaţii din Play Store.

Play Protect poate funcţiona doar dacă Google Play Services sunt instalate pe respectivul device. La rândul lor aceste servicii sunt disponibile doar pe un terminal care a trecut de procesele de certificare Google. E drept că se pot instala şi neoficial, dar aşa apar problemele. Prin obligativitatea certificării, Google ar putea pierde câţiva parteneri, care fie nu trec procesul de certificare, fie nu doresc să aibă Play Services preinstalate.

Lista include şi nume mari, precum Xiaomi, care nu oferă de regulă Play Services pe handset-urile sale, dar şi Amazon, care preferă propria versiune de OS bazat pe Android. Play Protect este în acţiune din mai şi scanează 50 de miliarde de aplicaţii pe zi. Legat de acel logo "Play Protect", va fi foarte uşor pentru un producător din China să îl falsifice şi să îl pună oricum pe cutie... deci măsura poate fi fentată.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×