Telefoanele cu Ubuntu la bord se vor vinde la prețuri de 200/400 de dolari; Mai e loc pe piață pentru ele?

795 ori
<b>Telefoanele cu Ubuntu la bord se vor vinde la prețuri de 200/400 de dolari; Mai e loc pe piață pentru ele?</b>în această săptămână are loc la Hanovra, în Germania showul tech CeBIT, în cadrul căruia a participat și fondatorul Canonical, Mark Shuttleworth. El a vorbit și despre provocările din spatele implementării lui Ubuntu pe terminale touch și pe...

în această săptămână are loc la Hanovra, în Germania showul tech CeBIT, în cadrul căruia a participat și fondatorul Canonical, Mark Shuttleworth. El a vorbit și despre provocările din spatele implementării lui Ubuntu pe terminale touch și pe telefoane. Astfel am aflat detalii despre viitorul platformei în varianta mobilă.

Mark și ai lui vor ca Ubuntu Touch să ruleze pe hardware high end, deși platforma poate la fel de bine să ruleze pe device-uri low end. Totuși această inițiativă a pornit la drum cu un eșec numit Ubuntu Edge, care nu a putut primi destulă finanțare pentru a se concretiza. La CeBIT Shutleworth a declarat că firma sa nu încearcă să ajungă la utilizatorii de iPhone, ci mai degrabă la cei cu Android la purtător.

De la același oficial am aflat că viitoarele modele cu Ubuntu Touch vor face parte dintr-o gamă midrange, care va costa între 200 și 400 de dolari. în condițiile în care vedem companii din China lansând smartphone-uri octa core cu prețuri de 130 de dolari și dotări destul de bune, va fi greu pentru modelele Ubuntu Touch să se diferențieze.

Măcar Firefox OS merge pe prețuri ridicol de mici, iar Tizen OS are mamuții Intel și Samsung în spate, care își permit să piardă bani. Mai este loc pe piață pentru nișa Ubuntu?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×