Telefoanele mobile devin portofele electronice

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.213 ori
<b>Telefoanele mobile devin portofele electronice</b>Pentru multi, telefonul mobil este principala metoda de comunicare, astfel ca le va veni foarte usor sa transforme terminalul intr-un portofel electronic si inlocuitor de card de credit. Noile tehnologii pot transforma handsetul intr-un card de credit...

Pentru multi, telefonul mobil este principala metoda de comunicare, astfel ca le va veni foarte usor sa transforme terminalul intr-un portofel electronic si inlocuitor de card de credit.

Noile tehnologii pot transforma handsetul intr-un card de credit pentru plata fara bani gheata, cel putin pe piata din Singapore. NETS (Network for Electronic Transfers) tocmai a lansat iNets, cel de-al treilea serviciu de plata cu telefonul din aceasta tara, dupa DBS AXS si Singpost SAMs. Cel mai important pas in implementarea acestor servicii este convingerea companiilor sa le accepte.

iNets si-a asigurat cativa parteneri importanti care ii vor sustine initiativa, de la Singapore Power (plata de utilitati), Cathay Cineplex (plata biletelor de cinema), United Overseas Bank (banking), Starhub (serviciu cablu TV) si operatorul SingTel. Logarea utilizatorului in contul personal se va face mai degraba printr-o metoda personalizata decat prin memorarea unor coduri complicate, ceea ce pare mai usor de retinut decat in cazul unei carti de credit.

Pe cand un astfel de serviciu si in Occident, ca sa nu mai vorbim de "Estul Indepartat" sau Romania?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×