Telefoanele Nokia preferate pentru web browsingul global, au 40% din această piață

Autor:  | Publicat în:  Nokia 847 ori
<b>Telefoanele Nokia preferate pentru web browsingul global, au 40% din această piață</b>Se pare că Nokia nu stă chiar atât de rău, deși unii îi cânta prohodul. Un studiu recent publicat de către StatCounter arata ca în luna trecută Nokia a avut cea mai mare cotă de piață când vine vorba de browsingul web pe mobil, atingând 40%...

Se pare că Nokia nu stă chiar atât de rău, deși unii îi cânta prohodul. Un studiu recent publicat de către StatCounter arata ca în luna trecută Nokia a avut cea mai mare cotă de piață când vine vorba de browsingul web pe mobil, atingând 40% din acest segment.

Producătorul finlandez s-a detașat destul de clar de Apple la acest capitol, gigantul din Cupertino având cu 10% mai puțin și ocupând locul 2. Pe 3 îi găsim pe cei de la Research în Motion, recent depășiți de Samsung. Era de așteptat ca Nokia să ocupe poziția fruntașă, deoarece este totuși cel mai mare producător de telefoane de pe planetă. Safari Mobile a atins cota de 29% în rândul utilizatorilor de web mobil și trebuie remarcat aici faptul că tabletele nu au fost incluse în acest studiu.

Poziția actuală a celor de la Samsung este pe locul 3, cu 14%, urmați de RIM cu 8.3%. Anul 2011 a început bine pentru producătorul de BlackBerry-uri la cota de 30% și s-a încheiat cu acest rezultat dezastruos. Acesta este prețul plătit pentru picajul serviciilor BlackBerry din toamna trecută... Dacă vreți statistici pentru piețe locale, aflați că în SUA și Marea Britanie Apple domina piața browsingului mobil. Per total trendul este ascendent când vine vorba de browsere mobile. Procentajul de utilizare este de 0.7% din browsingul global în 2009, iar acum este 8.5%.

Material Video Promovat

(Huawei P30 Pro Review, detalii aici)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×