Încărcare fără fir pentru telefoanele HTC: iată cum funcționează conceptul

1.711 ori
<b>Încărcare fără fir pentru telefoanele HTC: iată cum funcționează conceptul</b>Designerul Rybarczyk Francois și-a imaginat o lume în care am scăpat de fire și încărcătoare pentru alimentarea telefonului mobil. Rezultatul este conceptul HTC de mai jos, care vine cu o carcasă unibody din magneziu și o metodă unică de...

Designerul Rybarczyk Francois și-a imaginat o lume în care am scăpat de fire și încărcătoare pentru alimentarea telefonului mobil. Rezultatul este conceptul HTC de mai jos, care vine cu o carcasă unibody din magneziu și o metodă unică de încărcare. Astfel, în loc să se conecteze la un alimentator handsetului i se atașează o baterie secundară, care a fost încărcată în prealabil și alimentează bateria principală.

In acest mod, pe lângă bateria standard a telefonului, care probabil se va încărca în mod normal, avem acum un plus de energie, necesar pentru telefoanele LTE de nouă generație mai ales. Ar fi interesant dacă telefonul ar funcționa în întregime bazat pe acea baterie detașabilă, dar asta ar însemna că el nu va mai fi pornit atunci când încărcăm unitatea de alimentare. Nu doar conceptele HTC ne prezintă viitorul bateriilor, ci chiar noile modele Sony, astfel că spre exemplu handsetul proaspăt lansat Xperia S permite încărcarea bateriei doar 10 minute pentru a asigura o oră de funcționare.

Încărcare fără fir pentru telefoanele HTC: iată cum funcționează conceptul

Idei de genul încărcării ultra-rapide sau a modulului secundar de alimentare sunt doar începutul și în curând nu vom mai vedea smartphone-uri care ating o zi, maxim două de funcționare, ci poate chiar o săptămână. Mai există o idee de design a lui Rybarczyk Francois și anume să băgăm în priză chiar telefonul, care va avea o zonă tip ștecher, foarte subtil integrată și astfel scăpăm încă o dată de cabluri. Ce părere aveți?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×