Telefon cu ecran 5K!? Sony Xperia 1R are o scăpare de profil UA care indică uriașa rezoluție

1.548 ori
<b>Telefon cu ecran 5K!? Sony Xperia 1R are o scăpare de profil UA care indică uriașa rezoluție</b>După ce Sony a monopolizat total segmentul de telefoane cu ecran 4K, acum e momentul să facă pasul următor. Nu va speriați, nu ajungem la ecrane 8K pe telefoane încă, dar trecem la 5K aparent. Și asta prin așa numitul

După ce Sony a monopolizat total segmentul de telefoane cu ecran 4K, acum e momentul să facă pasul următor. Nu va speriați, nu ajungem la ecrane 8K pe telefoane încă, dar trecem la 5K aparent. Și asta prin așa numitul Sony Xperia 1R.

Terminalul tocmai a avut profilul UAProfile publicat oficial și indică faptul că ar veni cu un ecran cu rezoluție de 5040 x 2160 pixeli, adică 5K. Handsetul e cunoscut și sub numele de cod J8220, dar apare și că Xperia 1R. Ar putea fi de fapt acel Xperia 2 care a tot scăpat în ultima vreme, cu design identic cu Xperia 1, dar diagonală mai mică.

Sony Xperia 1R

Rezoluția 5K de aici este una specifică unui display cu aspect 21:9, deci Sony continuă pe această linie. Că să va faceți o idee despre ce e vorba, Xperia 1 are un ecran de 6.5 inch, cu rezoluție de 3840 x 1644 pixeli. Practic noul ecran aduce cu 70% mai mulți pixeli, saltul fiind mai mare decât vă așteptați.

Problema e că pe un spațiu de doar 6 inch și un pic nu se observă saltul dincolo de 4K, cred eu. Evident ne gândim la cine va produce acest panou și la consumul său de energie. Să fie un panou LG, Samsung, BOE sau poate chiar Sharp? Posibil să vină la IFA acest smartphone. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×