Telefonia mobila, acum si la sate, prin ANRCTI

995 ori
<b>Telefonia mobila, acum si la sate, prin ANRCTI</b>ANRCTI va acorda noi licente de telefonie mobila si Internet pana in lunia iulie a acestui an, in benzile de frecvente 410 - 415/ 420 - 425, conform bloombiz.ro. Conexiunile rezultate vor fi adresate in special clientilor din zone rurale, din cauza...

ANRCTI va acorda noi licente de telefonie mobila si Internet pana in lunia iulie a acestui an, in benzile de frecvente 410 - 415/ 420 - 425, conform bloombiz.ro. Conexiunile rezultate vor fi adresate in special clientilor din zone rurale, din cauza semnalului mai slab.

Va exista o licitatie pentru aceste frecvente, iar taxa de licenta va fi de 1,077 milioane de euro, un pret mai mic decat cel pe care Orange si Vodafone l-au platit pentru benzile de frecvente intre 900 si 1800 MHz. Noile frecvente puse la dispozitie de catre ANRCTI nu suporta roaming si nu pot genera profituri considerabile, fiind benzi inguste. La licitatia anterior mentionata au permisiunea de a participa exclusiv furnizorii care nu detin licente nationale de furnizare a frecventelor radio.

In urma acestei licitatii, zonele in care Internetul nu a patruns inca, vor deveni accesibile acum pentru noul furnizor si poate vom vedea chiar un nou jucator pe piata telefoniei mobile, debutand cu acest "pas mic". De asemenea, concurenta pe piata mobila si a Internetului va creste, ceea va determina o scadere a tarifelor si servicii mai atractive ale competitiei.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×