Telefonul indian de 4 dolari Freedom 251 are o producţie ce costă peste 33 de dolari; Apar reclamații din partea concurenței!

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 2.874 ori
<b>Telefonul indian de 4 dolari Freedom 251 are o producţie ce costă peste 33 de dolari; Apar reclamații din partea concurenței!</b>&Icirc;n această săptăm&acirc;nă am fost surprinşi de smartphone-ul indian de 4 dolari&nbsp;Freedom 251, cu siguranţă cel mai ieftin device Android din lume. Azi aflăm că el are costuri de producţie de peste 33 de dolari. &nbsp; Astfel, aportul...

În această săptămână am fost surprinşi de smartphone-ul indian de 4 dolari Freedom 251, cu siguranţă cel mai ieftin device Android din lume. Azi aflăm că el are costuri de producţie de peste 33 de dolari.

Astfel, aportul finanţării de la stat e vital pentru scăderea preţului până la pragul de 4 dolari, se pare. Realizat de către firmă Ringing Bells, acest model ar costa minim 59 de dolari, dacă ar fi vândut la preţul său real. Cu această ocazie ne-am dat şi seama că numele Freedom 251 vine de la faptul că handsetul costă 251 de rupii.

Există ceva controverse cu privire la compania Ringing Bells, analiştii afirmand că terminalul e preluat de la firma rivală Adcom şi rebranduit. El seamănă destul de mult cu modelul Adcom Ikon 4, deja disponibil în India la preţul de 58 de dolari. Între timp a intrat pe fir şi Indian Cellular Association, care investighează cum e posibil ca preţul să fie atât de mic.

Asociaţia reprezinta companii că Apple, Samsung, Microsoft, Lavă şi Micromax, nemulţumite de concurenţa considerată neloiala din partea telefonului prea ieftin. Există şi acuzaţii că iconurile aplicaţiilor de pe Freedom 251 sunt copiate de pe iPhone.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×