Telefonul modular Project Ara va putea avea modulele componentelor schimbate În regim hot swap

1.553 ori
<b>Telefonul modular Project Ara va putea avea modulele componentelor schimbate În regim hot swap</b>Project Ara e un telefon care ne stârnește atenția de luni bune, de când a fost creat de Google și Motorola drept un handset modular care pare viabil comercial. Azi aflăm că modularitatea sa a evoluat și nu mai schimbăm doar un modul cu bateria,...

Project Ara e un telefon care ne stârnește atenția de luni bune, de când a fost creat de Google și Motorola drept un handset modular care pare viabil comercial. Azi aflăm că modularitatea sa a evoluat și nu mai schimbăm doar un modul cu bateria, ci mai toate componentele. Vestea și mai bună? înlocuirea se face în regim hot swap!

​

Asta înseamnă că nici măcar nu va trebui să oprim telefonul pentru a-i pune RAM în plus sau o cameră mai bună, de exemplu. Directorul proiectului, Paul Eremenko a divulgat aceste informații într-un keynote, afirmând că mai toate modulele vor suporta hot swap, evident în afară de display și procesor. Că OS vom avea pe Project Ara o versiune modificată de Android L, pe care echip a dezvoltat-o în colaborare cu organizația non profit Linaro.

Această versiune e adaptată la conceptul de hot swap în timpul utilizării. îmi imaginez o situație în care o persoană vorbește la telefon, vede ceva interesant de fotografiat și scoate repede bucățică "LEGO" cu camera superioară din buzunar și o atașează imediat la Project Ara. Totul durează câteva secunde și e foarte eficient. Se pare că Google va crea și un magazine online cu diferite module pentru Ara, deci fiecare telefon va putea fi personalizat la maxim, eventual și cu look schimbat pentru va scoate în evidență modelul.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×