Terminalele mobile cu ecrane 4K vor ajunge mainstream până În 2019, depășind 470 de milioane de unități

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 887 ori
<b>Terminalele mobile cu ecrane 4K vor ajunge mainstream până În 2019, depășind 470 de milioane de unități</b>Dacă ecranele Quad HD pe telefoanele mobile nu mai surprind pe nimeni în ziua de azi și avem deja și 2-3 tablete 4K în existența, următorul pas e trecerea generalizată la 4K. Se pare că în 2015 vom face deja aceasta trecere, conform celor de la...

Dacă ecranele Quad HD pe telefoanele mobile nu mai surprind pe nimeni în ziua de azi și avem deja și 2-3 tablete 4K în existența, următorul pas e trecerea generalizată la 4K. Se pare că în 2015 vom face deja aceasta trecere, conform celor de la ABI Research, care au și câteva predicții pentru următorii ani.

Ei afirmă că până în 2019 terminalele mobile cu ecrane 4K vor ajunge la 478 de milioane de unități. în ultimii ani producătorii de conținuturi și marile companiii TV au implementat tehnologia 4K pe cât mai mult posibil, ea fiind disponibilă la nivel de masa deja pe piața din Coreea de Sud. Componentele terminalelor mobile, precum procesoare, memorie și chiar baterii se pregătesc pentru această trecere la nivelul următor, în vreme ce adevărata provocare e evoluția rețelelor care vor transmite conținuturi 4K.

De vreme ce putem deja genera conținuturi 4K chiar noi, existând cel puțin o jumătate de duzină de telefoane cu captura video UHD și pe piața din România, nu văd de ce nu am putea consuma astfel de conținuturi pe mobil. Va fi nevoie totuși de mai multă memorie internă pentru acest scop, de LTE Cat 6 suportat și de o baterie foarte solidă. Marii operatorii de cablu și telefonie vor trebui să analizeze cu atenție perspectivele pieței 4K și modul în care vor livra servicii de acest gen, ele necesitând o lățime de bandă ridicată.

Noi conexiuni precum MHL 3.0 sau wireless 802.11ad vor ajuta la evoluție și acesta e doar începutul! Dacă până acum Quad HD nu ne-a impresionat pe mobil, o va face oare 4K?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×